Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump a primit acceptul: Va vizita țara unde fusese interzis

theresa may donald trump

Preşedintele SUA, Donald Trump, va efectua o vizită de lucru în Marea Britanie la începutul anului viitor, iar o vizită de stat va avea loc ulterior, la o dată neprecizată încă, a relatat miercuri publicaţia London Evening Standard, citată de Reuters.

Cabinetul premierului britanic Theresa May a refuzat să facă vreun comentariu în legătură cu această informaţie şi a menţionat că poziţia sa asupra vizitei de stat a liderului american nu s-a modificat. Oferta a fost prezentată, a fost acceptată de liderul de la Casa Albă, dar nu au fost stabilite datele concrete ale vizitei, a explicat Downing Street 10, scrie agerpres.ro.

Citește și: Premierul Mihai Tudose a început ASALTUL! Pe cine a CONCEDIAT șeful Guvernului .

În timpul vizitei sale la Washington din luna ianuarie, Theresa May i-a adresat lui Donald Trump invitaţia de a face o vizită de stat în Marea Britanie. Propunerea a suscitat controverse la Londra, fiind de aşteptat să aibă loc proteste masive faţă de vizita liderului american.

London Evening Standard, care îl are drept editor pe fostul ministru de finanţe George Osborne, a relatat că în mediul diplomatic au loc discuţii privind o vizită de stat a lui Trump la Londra. Citând surse anonime, publicaţia a afirmat că această vizită va face probabil parte dintr-un turneu diplomatic în mai multe ţări al liderului american.

Citește și: Simona Halep a dezvăluit TOTUL despre noua sa investiție! Ce proiect îi va purta numele

Cotidianul The Guardian a scris în luna iunie că vizita de stat a lui Donald Trump în Marea Britanie a fost amânată pe termen nedefinit după ce, într-o convorbire telefonică, el i-a transmis premierului britanic Theresa May că nu doreşte să vină la Londra dacă acest lucru ar provoca proteste de amploare.

Casa Albă a dezminţit această informaţie, iar Downing Street 10 a precizat că planurile pentru o vizită de stat a lui Trump în Marea Britanie sunt neschimbate.

Citește și: Solicitare de urgență la CSM! Arătat cu degetul că ar fi „ACOPERIT”, un celebru judecător iese la ATAC

Guvernul britanic consideră raporturile sale strânse cu Washingtonul drept o 'relaţie specială' şi un pilon al politicii sale externe, în contextul în care Marea Britanie se pregăteşte să părăsească Uniunea Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.