Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump salutată începerea destructurării de către Phenian a principalei sale baze de lansare de sateliţi

NBC News
Donald Trump

Preşedintele american, Donald Trump, a salutat marţi începerea destructurării de către Phenian a principalei sale baze de lansare de sateliţi, văzută ca fiind un loc de testare a rachetelor balistice intercontinentale nord-coreene, transmite AFP, potrivit Agerpres.

"Noi imagini de astăzi arată că Coreea de Nord a început procesul de destructurare a unei baze importante de lansare de rachete iar noi suntem sensibili la asta", a declarat Trump, evocând "întâlnirea fantastică" avută cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, la Singapore, în iunie. 

Potrivit 38 North, site consacrat analizei evoluţiilor din Coreea de Nord, imagini luate prin satelit, din 20 şi 22 iulie, ale bazei de lansări de la Sohae arată că o instalaţie montată pe şine, pe care sunt asamblate rachetele înainte de a fi lansate, a început să fie dezmembrată. 

În plus, un banc de testare pentru reactoarele de rachete a început de asemenea să fie demontat.

Citește și: Cel puțin 74 de morți și 556 de răniți în urma incendiilor de vegetație de la periferia orașului Atena

Întrebat pe această temă la Palo Alto (California), la finalul unei reuniuni Statele Unite-Australia, şeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo, a apreciat imaginile drept "total coerente" cu angajamentele luate de Kim Jong Un în iunie. 

"Am cerut să existe inspectori pe teren atunci când acest banc de testare pentru reactoare va fi dezmembrat, confom angajamentelor" liderului nord-coreean, a indicat Pompeo, într-o conferinţă de presă. 

Coreea de Nord "trebuie să se denuclearizeze complet, este ceea ce s-a angajat să facă preşedintele Kim şi ceea ce lumea aşteaptă", a adăugat el. 

În privinţa dosarului referitor la repatrierea rămăşiţelor soldaţilor americani ucişi în Războiul din Coreea (1950-1953), care s-a dovedit a fi mai complicat decât s-a preconizat, preşedintele american s-a arătat din nou optimist.

Citește și: Macedonia s-a oferit să ajute Grecia cu aproximativ 100.000 de euro

"Cred că acest proces va începe foarte curând", a afirmat Trump, vorbind în faţa unor veterani la Kansas City, în Missouri. 

Repatrierea primelor rămăşiţe ale unor soldaţi americani a fost anunţată ca iminentă în mai multe rânduri de la mijlocul lunii iunie, dar acţiunea nu a avut încă loc, încheie AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.