Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump a sosit la Hamburg pentru summitul G20, într-un climat tensionat

Angela Merkel Donald Trump Merkel Trump Merkel

Preşedintele american Donald Trump a sosit joi după-amiază la Hamburg, în Germania, pentru a participa la summitul G20 - grupul marilor ţări industrializate şi economiilor emergente - într-un climat extrem de tensionat, relatează AFP. Avionul său a aterizat pe aeroportul Helmut Schmidt în jurul orei locale 15:55 (13:55 GMT) venind de la Varşovia, unde Trump a participat la summitul "Iniţiativei celor Trei Mări" şi a criticat în termeni duri Rusia.

Donald Trump urmează să aibă o primă întâlnire personală vineri, la Hamburg, cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, în marja summitului G20. Cu o expresie gravă întipărită pe faţă, el a coborât după zece minute treptele scării avionului împreună cu soţia sa, care purta ochelari de soare.

După ce a salutat oficialităţile, cuplul prezidenţial american s-a urcat într-un elicopter în culorile SUA, înconjurat de mai multe elicoptere militare. Această reuniune, programată pentru vineri şi sâmbătă, a şefilor de stat şi de guvern din ţările cele mai puternice din lume, se va desfăşura într-un climat tensionat din cauza mai multor crispări diplomatice, dezacorduri profunde între SUA şi membrii G20 şi din cauza unor importante manifestaţii, potenţial violente, aşteptate în oraşul ultrasecurizat.

Criticând rolul "destabilizator" pe care îl atribuie Rusiei, el a afirmat de asemenea la Varşovia că supravieţuirea Occidentului este în joc. Coreea de Nord, Siria, tensiuni în Golf: sunt tot atâtea dosare diplomatice fierbinţi, care vor fi evocate evident în cursul dezbaterilor în cadrul G20. Grupul va aborda două probleme esenţiale: lupta împotriva schimbărilor climatice după decizia americană de a se retrage din Acordul de la Paris şi liberul schimb pe care administraţia Trump afirmă că vrea să-l controleze mai strict pentru a păstra locurile de muncă americane, conform Agerpres. Şefii de stat şi de guvern vor publica un comunicat comun sâmbătă după-amiază.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.