Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump a stârnit FURIA oamenilor de știință

Donald Trump nebun

Câteva sute de oameni de ştiinţă şi experţi în mediu au manifestat duminică la Boston pentru a protesta împotriva lui Donald Trump şi a administraţiei sale pe care ei le percep drept o gravă ameninţare la adresa ştiinţei şi a cercetării, potrivit AFP.

Aceşti cercetători, dintre care unii purtau bluze albe de laborator, au cerut mai ales preşedintelui Trump şi administraţiei sale să recunoască realitatea schimbării climatice şi să continue politicile în favoarea protejării mediului înconjurător.

Citește și: Bill Gates lansează un avertisment FĂRĂ PRECEDENT: Vor muri zeci de milioane de oameni / VIDEO

Ei s-au adunat într-o piaţă din apropierea Palatului Congreselor Hynes, unde a avut loc în weekend conferinţa anuală a Asociaţiei americane pentru progresul ştiinţei (AAAS), cea mai mare asociaţie mondială de ştiinţă generalistă, care editează între altele prestigioasa revistă Science.

Manifestanţii agitau pancarte pe care se putea citi "Faceţi din nou America inteligentă", parafrazând astfel sloganul lui Trump 'Make America Great Again' ("Să facem America mare din nou"), precum şi "Ştiinţa este importantă" şi "Savanţii în căutarea adevărului salvează lumea".

Citește și: ȘOC, ȘOC, ȘOC O profesoară și-a DECAPITAT iubitul, cu fierăstrăul, în timp ce făceau SEX / FOTO

Unii participanţi au denunţat vehement desemnarea de către Trump a unui sceptic în domeniul încălzirii climatice pentru a conduce Agenţia de protecţie a mediului (EPA), Scott Pruitt. Acest detractor al reglementărilor agenţiei a angajat 14 acţiuni în justiţie împotriva ei, când era ministru al justiţiei în Oklahoma. Senatul l-a confirmat în funcţie la sfârşitul săptămânii trecute.

Responsabili ai comunităţii ştiinţifice au invitat la organizarea unor mari marşuri în aprilie în oraşe americane, după modelul celor ale femeilor ce s-au desfăşurat în 21 ianuarie, a doua zi după învestitura lui Trump şi al căror succes are în continuare ecou, anunță Agerpres.

Citește și: Hugh Jackman are CANCER: Ce imagine a postat după o nouă terapie / FOTO

Rush Holt, preşedinte al AAAS, fizician în domeniul nuclear şi fost ales în Camera Reprezentanţilor, a indicat că asociaţia sa va lucra cu alte organizaţii şi societăţi ştiinţifice americane "pentru a face din marş un succes".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.