Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump a TUNAT: Nu-mi pasă de Europa!

cloudfront.net
trump-donald

Președintele american Donald Trump i-a acuzat pe europeni, cu Germania în frunte, că ”profită” de umbrela militară americană fără să plătească ceea ce au de plătit, relatează Huffington Post, citat de News.ro.

Magnatul în domeniul imobiliar a tunat miercuri, într-o reuniune a Cabinetului, că nepopularitatea sa peste Oceanul Atlantic nu îl interesează.

”Nu-mi pasă de Europa!”, a tunat el.

Treaba sa, în calitate de preşedinte, este să obţină ca partenerii europeni în NATO să-şi crească bugetele militare, consideră el. Europenii şi-au dat acordul să-şi crească semnificativ bugetele la orizontul lui 2024, însă acest lucru este insuficient, consideră Trump.

Locatarul Casei Albe cere ca germanii să-şi crească bugetul militar la 4% din PIB, de la 1,2% cât este în prezent şi să se angajeze să atingă 2% în 2024. Şeful statului american denunţă de mai multe luni acapararea de către Rusia a resurselor strategice germane şi apreciază că ţara Angelei Merkel are datoria să-şi intensifice efortul militar.

De asemenea, Trump susţine că se simte încurajat de lipsa de popularitate de care se "bucură" în rândul europenilor, pentru că, explică el, dacă nu ar fi aşa, ar însemna că nu-şi face meseria, relatează joi DPA, citat de Agerpres.

"Nu am fost ales de europeni. Am fost ales de americani, de contribuabilii americani", a subliniat Trump miercuri, într-o conferinţă de presă la Casa Albă.

"Aş putea fi cel mai popular din Europa. Aş putea candida pentru orice funcţie aş vrea. Dar nu vreau. Vreau (ca europenii) să ne trateze corect şi nu ne tratează", a spus Trump.

Preşedintele american a făcut aceste comentarii în contextul în care proaspătul senator Mitt Romney - fost candidat republican la preşedinţie în 2012 - a remarcat într-un recent editorial că nivelul de popularitate al lui Donald Trump este extrem de scăzut, mai ales în Europa.

"Într-un sondaj din 2016 al Pew Research Center 84% dintre respondenţii din Germania, Marea Britanie, Franţa, Canada şi Suedia au apreciat că preşedintele american 'va face ce trebuie' în afacerile internaţionale. Într-un an, acest număr s-a redus la 16%", a scris Romney.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.