Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump acuză China că a atacat SUA: 'Încearcă să influențeze alegerile şi să schimbe alegerile din SUA'

Donald Trump nebun

Preşedintele american Donald Trump a acuzat marţi China că "încearcă să influenţeze" alegerile din Statele Unite ale Americii prin sancţiunile sale comerciale, după ce Beijingul a anunţat "represalii" la noile tarife vamale indicate luni de Washington, într-o nouă escaladare a războiului comercial, potrivit AFP.

"China a indicat în mod deschis că încearcă în mod activ să influenţeze şi să schimbe alegerile noastre, atacându-ne agricultorii, fermierii şi muncitorii din industrie, deoarece sunt loiali faţă de mine", a scris într-un mesaj pe Twitter Donald Trump, după ce, cu o zi în urmă, SUA au impus tarife de 10% asupra unor importuri din China în valoare de 200 de miliarde de dolari, scrie agerpres.ro.

Citește și: Vești bune pentru o anumită categorie de bugetari-Se anunță o nouă minivacanță luna viitoare

China a instituit marţi tarife asupra unor importuri din SUA în valoare de 60 de miliarde de dolari, conform guvernului de la Beijing, citat de AFP.

Acuzaţia formulată de Trump intervine la mai puţin de o săptămână după semnarea unui decret prin care preşedintele american autorizează sancţiuni împotriva cetăţenilor străini care încearcă să influenţeze alegerile din SUA.

Citește și: Anchetă de proporții în România! Ce nereguli făceau operatorii de telefonie

Cu mai puţin de două luni înainte de alegerile legislative de la mijlocul mandatului, oficiali americani au declarat că au observat încercări de amestec, nu numai din partea Rusiei, ci şi a Chinei şi a altor ţări.

Luni, Donald Trump a precizat, într-un comunicat difuzat de Casa Albă, calendarul aplicării noilor tarife faţă de China.

Citește și: Un cunoscut retailer din România a data lovitura- Vânzari record

"Tarifele vamale vor intra în vigoare la 24 septembrie şi vor creşte la 10% până la sfârşitul anului. La 1 ianuarie taxele vamale vor fi majorate la 25%", menţionează comunicatul.

Tarife punitive adoptate în iulie şi august au vizat deja bunuri chineze în valoare de 50 miliarde dolari în importurile anuale ale SUA.

Citește și: Acum s-a aflat! Cine avea cel mai mare salariu pe vremea lui Nicolae Ceaușescu – Fostul dictator nu a fost cel mai bine plătit om din România în perioada în care a condus țara

Răspunsul Chinei nu a întârziat, Beijingul promiţând marţi "represalii" la noile tarife şi calificând drept "incertă" reluarea negocierilor cu Washingtonul.

"China a profitat de Statele Unite pe terenul comercial timp de mai mulţi ani. Ei (chinezii) ştiu, de asemenea, că eu sunt cel care ştie cum să o oprească", a declarat liderul american într-un al doilea tweet marţi dimineaţă.

Citește și: Este oficial! Actul a fost publicat în Monitorul Oficial – Cine primește mai mulți bani . .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.