Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump acuză FBI și cere să se organizeze noi alegeri în SUA: Scrutinul din 2020 ar fi 'ireversibil compromis'

bloomberg.com
Donald Trump

Fostul președinte american Donald Trump a cerut ca alegerile prezidențiale din 2020 să fie imediat declarate ireversibil compromise și să se organizeze un nou scrutin. Trump a lansat acest apel luni, pe contul său de pe platforma de socializare Truth Social.

"Acum a devenit definitiv clar că FBI a îngropat povestea laptopului lui Hunter Biden înainte de alegeri pentru că știau că, dacă nu ar fi făcut acest lucru, 'Trump ar fi câștigat cu ușurință alegerile prezidențiale din 2020. Aceasta este o înșelătorie uriașă și o interferență electorală la un nivel nemaiîntâlnit în această țară. Soluția este declararea unui câștigător real sau, cel puțin, declararea alegerilor din 2020 ireversibil compromise și organizarea de noi alegeri!", a scris Trump.

Anterior, presa americană a publicat în repetate rânduri date de pe un laptop aparținând fiului președintelui SUA. Din corespondența păstrată de Hunter Biden a reieșit, în special, că acesta ar fi putut aranja ca un reprezentant al companiei energetice ucrainene Burisma Holdings, în al cărei consiliu de administrație era membru, să se întâlnească cu tatăl său în perioada în care acesta era vicepreședinte al SUA. Biden senior, pe când era în funcție, ceruse demiterea procurorului general al Ucrainei, Viktor Shokin, care lansase o investigație în cazul Bursei. Un alt ziar american, The Washington Post, a relatat în martie că Hunter Biden ar fi primit aproape 5 milioane de dolari de la compania energetică chineză CEFC.

Cu toate acestea, potrivit The Washington Times, care a citat extrase din scrisorile senatorului republican de Iowa Chuck Grassley adresate procurorului general al SUA Merrick Garland și directorului FBI Christopher Wray, oficialii FBI din 2020 au calificat materialul drept "dezinformare" și au renunțat la investigația asupra fiului președintelui.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.