Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump, acuzat de viol de o fostă jurnalistă americană în timpul unui proces civil la New York

AFP
trump tribunal

Donald Trump, acuzat de viol de o fostă jurnalistă americană în timpul unui proces civil la New York

Autoarea americană E. Jean Carroll l-a acuzat pe fostul preşedinte american Donald Trump că a agresat-o la mijlocul anilor 1990, într-o cabină de probă de la magazinul universal de lux din New York Bergdorf Goodman.

„Sunt aici pentru că Donald Trump m-a violat”, a spus, miercuri, autoarea şi fosta editorialistă americană E. Jean Carroll, în timpul unui proces civil la New York, scrie AFP preluată de News.ro

În a doua zi a acestui proces la tribunalul federal din Manhattan, E. Jean Carroll, în vârstă de 79 de ani, a vorbit cu o voce calmă şi serioasă, în faţa celor nouă cetăţeni aleşi să stabilească dacă Donald Trump a agresat-o sau nu la mijlocul anilor '90, într-o cameră de probă a magazinului universal de lux din New York Bergdorf Goodman.

Apoi, într-o tăcere deplină, fosta editorialistă a revistei Elle a continuat: „Şi când am scris despre acest subiect (într-o carte din 2019), el a spus că nu s-a întâmplat. Mi-a minţit şi mi-a stricat reputaţia”.

„Sunt aici să-mi reiau cursul vieţii”, a adăugat ea.

Timp de mai bine de o oră, scriitoarea, elegantă, distinsă cu trăsături uşor ridate, a povestit întâlnirea cum o întâlnire atât de amuzantă cu Trump s-a transformat într-un coşmar în dressingul departamentului de lenjerie de la etajul 6.

Potrivit relatărilor ei, omul de afaceri din New York, celebru la acea vreme, o recunoaşte pentru că scrie o rubrică în Elle, „Întreab-o pe E. Jean”, spune el şi o invită pe un ton foarte jucăuş să îl ajute să aleagă un cadou. În departamentul de lenjerie intimă, Donald Trump ia o „lenjerie de corp”. E. Jean Carroll încă nu poate explica la mai mult de 25 de ani de la presupusele fapte cum a reuşit să-l urmeze în cabină. Ea afirmă că Donald Trump a împins-o la perete, a blocat-o, i-a dat jos lenjeria intimă şi a penetrat-o cu "degetele", apoi cu sexul. Scena a durat "câteva minute".

„Ştiu că oamenii au trecut prin mult mai rău, dar am devenit incapabilă să am o viaţă amoroasă”, a mărturisit E. Jean Carroll.

De ce a durat mai mult de 20 de ani pentru a vorbi? „Mi-a fost frică de Donald Trump (...) Mi-a fost ruşine (...) Am crezut că este vina mea”.

Fostul preşedinte al Statelor Unite, care nu se află în proces penal, nu a fost prezent marţi şi miercuri şi nu este aşteptat să se prezinte în instanţa civilă. Dar avocaţii săi ar trebui să o interogheze pe E. Jean Carroll. Marţi, unul dintre ei, Joe Tacopina, a descris-o drept o povestitoare avidă de bani şi recunoaştere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.