Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump afirmă că nu i-a cerut niciodată lui Michael Cohen să încalce legea

Heavy.com
Donald Trump

Preşedintele SUA, Donald Trump, şi-a reiterat, joi, nevinovăţia, spunând că nu are nicio legătură cu delictele comise de fostul său avocat Michael Cohen, condamnat la trei ani de închisoare, informează site-ul agenţiei Reuters preluată de mediafax.

"Michael Cohen se face vinovat de multe delicte care nu au legătură cu mine. A vrut să îl pună într-o postură negativă pe preşedinte pentru a obţine o sentinţă redusă, ceea ce s-a întâmplat", a declarat Donald Trump prin Twitter.

"Eu nu i-am ordonat niciodată lui Michael Cohen să încalce legea. A fost avocat şi s-ar presupune că ştie legile. Este vorba de «consiliere juridică», iar un avocat are o responsabilitate mare dacă este făcută vreo eroare. De aceea sunt plătiţi", a argumentat Trump.

Michael Cohen, fostul avocat al preşedintelui SUA Donald Trump, a fost condamnat miercuri după-amiază la trei ani de închisoare. Michael Cohen pledase vinovat că a minţit în Congres despre un proiect imobiliar din Rusia, în cadrul investigaţiei privind ingerinţele ruse în scrutinul prezidenţial american. În plus, Cohen a fost găsit vinovat pentru implicarea în plăţile efectuate de către Donald Trump către două femei cu care ar fi avut relaţii.

Michael Cohen a recunoscut că a făcut declaraţii false în cursul audierilor în Congresul Statelor Unite. În septembrie 2017, Michael Cohen a vorbit în Comisia pentru Informaţii din Senatul SUA despre proiectul imobiliar numit "Turnul Trump" din Moscova. Avocatul lui Donald Trump a declarat că "proiectul s-a încheiat în ianuarie 2016", înainte de scrutinul pentru desemnarea candidatului republican în scrutinul prezidenţial din SUA.

În august 2018, Michael Cohen a pledat vinovat pentru alte acuzaţii referitoare la delicte federale asociate companiilor taxi pe care le deţine, fraudelor bancare şi colaborării cu echipa electorală a lui Donald Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.