Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump anunță că e gata să renunțe la restricții: Este mai importantă economia, decât sănătatea

Donald Trump nebun

Preşedintele american, Donald Trump, şi-a exprimat, luni, îndoiala în ce priveşte restricţiile aplicate în faţa noului coronavirus, deplorând impactul acestora asupra economiei şi lăsând să se înţeleagă că ar putea decide o relaxare a restricţiilor, relatează AFP.

"Nu putem permite ca remediul să facă mai mult rău ca problema însăşi", a transmis Trump pe Twitter.

Citește și: Tăriceanu: ‘Nu-mi dă pace un gând! Să avem neșansa unor conducători atât de ticăloși. Au știut din timp de acest virus’

"La finalul perioadei de 15 zile vom lua o decizie cu privire la direcţia pe care să ne îndreptăm", a adăugat Trump, fără a face alte precizări, informează agerpres.ro.

Săptămâna trecută, Casa Albă a prezentat o serie de recomandări reunite într-un document intitulat "15 zile pentru a încetini propagarea" virusului.

Citește și: OECD avertizează: ‘Economia globală va avea nevoie de ani de zile pentru a se reface după pandemie’

Autorităţile sanitare americane susţin în paralel, de câteva zile încoace, că răul abia începe în SUA şi că nu e momentul unei atenuări a restricţiilor.

"Vreau ca America să înţeleagă: săptămâna aceasta, situaţia se va înrăutăţi", a avertizat, luni, pe NBC, Jerome Adams, şeful de operaţiuni al serviciului de sănătate publică al SUA.

Citește și: Iohannis: ‘Dragi pensionari: nu va expuneți inutil unui risc uriaș, limitați orice deplasare în afară domiciliului’

Acesta a făcut apel la respectarea cu mai mare rigurozitate a măsurilor de prevenţie, deplângând faptul că unii americani nu ţin cont de cerinţele de distanţare socială. "Aşa se propagă virusul. Chiar trebuie ca toată lumea să rămână acasă", a subliniat Adams.

Totuşi, Trump a retransmis luni pe Twitter şi alte mesaje al căror conţinut acreditează ideea că e în favoarea unei relaxări şi nu a unei înăspriri a măsurilor luate.

Citește și: Ordin dat de Marcel Vela: ‘se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente’

"Trebuie aplatizată curba contaminărilor, ŞI NU economia", se subliniază într-unul din aceste mesaje.

Mai mulţi guvernatori, inclusiv din California şi New York, au optat pentru "închiderea" statelor, dar liderul de la Casa Albă a exclus aplicarea unui astfel de regim în ansamblul SUA.

"Nu cred că vom considera necesar acest lucru la un moment dat", a spus Trump vineri.

Citește și: Tăriceanu: ‘Nu-mi dă pace un gând! Să avem neșansa unor conducători atât de ticăloși. Au știut din timp de acest virus’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.