Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump are probleme la nivel personal: Iranul depune plângere împotriva lui și îl acuză de CRIMĂ

The Atlantic
Trump Iran

Autoritățile de la Teheran intenționează să formuleze o plângere împotriva președintelui Statelor Unite, Donald Trump, în legătură cu operațiunea de asasinare a generalului iranian Qassem Soleimani, a declarat luni Ebrahim Raisi, un oficial al forțelor Quds, informează agenția rusă de presă TASS.

Citește și: Se schimbă vremea: când vor începe ninsorile și înghețul

„Cei care comit infracțiuni vor fi trași la răspundere. Trebuie ca președintele Statelor Unite să fie principalul acuzat. El trebuie condamnat la nivel internațional”, a declarat Raisi pentru agenția de presă Fars.

Potrivit oficialului iranian, „Consiliul pentru Drepturile Omului (un organism aflat în subordinea Curții Supreme a Iranului, n. red.) și Ministerul de Externe ar trebui să se ocupe de această problemă. Asasinarea lui Soleimani încalcă toate legile pentru că el a fost un simbol al luptei împotriva terorismului și un sprijin pentru cei oprimați”, a declarat Raisi, informează Mediafax.

Agenția TASS notează că oficialul iranian nu a specificat cărei instanțe internaționale îi va fi adresată eventuala plângere la adresa președintelui Statelor Unite.

Relațiile între SUA și Iran sunt extrem de tensionate după ce armata americană l-a ucis în capitala Irakului, Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.