Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump ARUNCĂ ÎN AER relațiile cu arabii: Unde vrea SĂ MUTE ambasada

Donald Trump nebun

Un consilier al lui Donald Trump a declarat că l-a auzit, de mai multe ori, pe preşedintele ales al Statelor Unite că doreşte mutarea Ambasadei Americane de la Tel Aviv la Ierusalim. Această mişcare reprezintă o problemă controversată în contextul conflictului israelo-arab, în lipsa unui acord de pace cu palestinienii.

Este o prioritate a preşedintelui ales, Donald Trump, a declarat Kellyanne Conway, în timpul unui talk show. Trump doreşte să mute Ambasada Americană de la Tel Aviv la Ierusalim, o decizie care, în timp, a fost amânată de către diferiţi preşedinţi americani. Conway a fost directoare de campanie a lui Donald Trump, iar în prezent este consilier principal. „Ca preşedinte ales, l-am auzit pe Trump repetând de mai multe ori acest lucru” – a spus ea. În timpul campaniei pentru preşedinţie, Trump a făcut această afirmaţie, o promisiune politică de altfel, care în trecut nu a fost respectată de foştii preşedinţi ai SUA, scrie rador.ro.

Citește și: ȘOC la McDonald’s! S-au scumpit toate produsele: Iată noile prețuri

În general, politica americană tratează statutul Ierusalimului ca pe o problemă care trebuie rezolvată prin negocieri cu palestinienii, în cadrul unui acord de pace. Aceştia doresc Ierusalimul de Est drept capitală a viitorului lor stat. Pentru evrei, Ierusalimul este capitala eternă. Recent, ministrul israelian al apărării, Avigdor Lieberman, declara că ar fi înţelept ca mutarea Ambasadei Americane la Ierusalim să nu fie o prioritate când Doland Trump îşi începe mandatul de preşedinte. Ar fi o eroare să fie un punct focal, a spus Lieberman, enumerând alte chestiuni esenţiale, precum stabilitatea Autorităţii Palestiniene şi ameninţarea Hamas-Hezbollah-Iran.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.