Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump așteaptă ca directorul FBI să-i prezinte scuze după ce acesta a recunoscut că au existat neglijențe în 'ancheta rusă'

The Economist
Donald Trump

Fostul director FBI James Comey recunoaşte faptul că poliţia federală a comis ”adevărate neglijenţe” la începutul anchetei cu privire la amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016, relatează AFP, potrivit , potrivit news.ro.

Donald Trump, care l-a destiuit pe Comey în 2017, a sugerat imediat că fostul director FBI poate fi condamnat la ”mai mulţi ani” de închisoare.

”Unde sunt scuzele pe care mi le datorează mie şi altora?”, a scris pe Twitter locatarul Casei Albe.

James Comey a apărat mereu FBI-ul de atacurile şefului statului american.

Vezi și: Prim-ministrul Orban face anunţul aşteptat: Legea bugetului de stat, prin angajarea răspunderii Guvernului dacă PSD nu face pe placul PNL

Însă el a recunoscut duminică faptul că un fost consilier în politică externă din campania candidatului Trump din 2016, Carter Page, inculpat rapid în ancheta FBI cu privire la amestecul rus, a fost tratat în mod injust.

Comey a apreciat, în acest interviu acordat Fox News, că mandatul FBI cu privire la supravegherea lui Page, pe carel-a semnat, conţinea ”erori semnificative”.

”Au existat adevărate neglijenţe. 17 lucruri ar fi trebuit să se afle în mandate sau ar fi trebuit evocate şi caificate diferit”, a declaart Comey.

Aceste erori sunt detaliate într-un raport al Inspectorului General al Departamentului Justiţiei, publicat la 9 decembrie.

În raport se respinge orice implicare politică a FBI în deschiderea anchetei, dar în el sunt subliniate ”erori şi omisiuni” comise de către unii agenţi atunci când au cerut justiţiei undă verde să-l plaseze sub ascultare pe Carter Page.

”Deci, acum Comey mărturiseşte că a greşit. Uau, dar oface doar pentru că a fost prins cu mâna în sac”, denunţă pe Twitter Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.