Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump AVERTIZEAZĂ Uniunea Europeană că urmează INVAZIA: 'Să fie foarte, foarte atentă, pune stăpânire pe Europa'

Klaus Iohannis NATO

Preşedintele american Donald Trump le-a spus joi liderilor din NATO la summitul de la Bruxelles că Uniunea Europeană trebuie să fie ''foarte, foarte atentă'' în legătură cu imigraţia, deoarece ea ''pune stăpânire pe Europa'', relatează agenţia DPA, potrivit Agerpres.

Trump i-a avertizat pe aliaţii din NATO, dintre care 22 sunt şi membri ai Uniunii Europene, că trebuie să ia în serios problema imigraţiei. UE a fost în impas aproape trei ani în legătură cu reforma în domeniul politicii privind azilul. 

''Imigraţia este un lucru foarte important, şi le-am spus astăzi, celor din UE, că ar fi mai bine ca Uniunea Europeană să fie atentă, deoarece imigraţia pune stăpânire pe Europa, şi ar fi mai bine ca ei să fie foarte, foarte atenţi'', a declarat Trump. 

''Eu, cel puţin parţial, am câştigat alegerile datorită programului privind imigraţia'', a mai spus Trump. 

Potrivit liderului american, şi premierul italian Giuseppe Conte a fost ales tot datorită programului său privind imigraţia. ''Dacă vă uitaţi la Italia, Giuseppe, pe care l-am cunoscut destul de bine în ultima lună şi jumătate, a câştigat alegerile datorită unor politici puternice privind imigraţia în Italia", a adăugat Trump.

Citește și: L-a refuzat pe Klaus Iohannis, dar s-a întâlnit cu un alt lider din est: Donald Trump a avut o întrevedere privată la Bruxelles

Preşedintele american, care s-a deplasat apoi la Londra, a mai spus că imigraţia este şi în Marea Britanie o problemă importantă. ''Cred că din această cauză s-a şi întâmplat Brexit-ul'', a opinat el. 

Donald Trump este cunoscut pentru promovarea unei linii dure în domeniul imigraţiei. Administraţia sa a ajuns recent sub tirul criticilor din cauza unor politici care au dus la separarea a mii de copii de părinţii lor la graniţa SUA cu Mexicul. În cele din urmă, Trump a revocat ordinele, la presiuni interne şi internaţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.