Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump rămâne fără o sumă uriașă de bani: termenul limită se încheie pe 25 martie

cbsnews.com
Donald Trump

Eforturile lui Donald Trump de a-şi asigura o garanţie pentru a acoperi un verdict de 454 de milioane de dolari într-un proces civil de fraudă din New York au fost respinse de 30 de companii de garanţii, au declarat luni avocaţii săi, mărind probabilitatea de confiscare a proprietăţilor sale, transmite Reuters, relatează News.ro.

Fostul preşedinte trebuie fie să plătească suma din propriul buzunar, fie să depună o garanţie pentru a evita confiscarea proprietăţilor de către stat, în timp ce face apel împotriva verdictului din 16 februarie al judecătorului Arthur Engoron împotriva lui, pentru supraevaluarea valoriii proprietăţilor sale pentru a înşela creditorii şi asigurătorii. Trump, doi dintre copiii săi adulţi şi alţi directori ai Organizaţiei Trump au abordat până acum cele 30 de companii prin intermediul a patru brokeri separaţi, fără succes, au spus avocaţii săi. Ceilalţi inculpaţi riscă condamnări în valoare totală de 10 milioane de dolari.

O companie de garanţii ar fi în criză de plată dacă Trump ar pierde recursul şi s-ar dovedi că nu poate plăti.

Procesul, introdus de procurorul general al statului New York, Letitia James, în septembrie 2022, este una dintre numeroasele probleme legale cu care se confruntă omul de afaceri devenit candidat republican la preşedinţie, în timp ce încearcă o revanşă în alegerile din 5 noiembrie cu preşedintele democrat Joe Biden.

Trump neagă tot

Trump, în vârstă de 77 de ani, a negat faptele greşite şi a promis că va face apel împotriva hotărârii, care ameninţă imperiul imobiliar al familiei sale. El trebuie să depună numerar sau o garanţie în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a ordinului lui Engoron, pe 23 februarie, sau riscă ca statul să confişte unele dintre activele Organizaţiei Trump pentru a se asigura că James le poate colecta.

Treizeci de zile se încheie pe 25 martie

Într-un dosar de judecată de luni, avocaţii lui Trump au cerut unei curţi de apel de stat de nivel mediu să amâne executarea hotărârii, argumentând că suma este excesivă.

Nu este clar când se va pronunţa instanţa, cunoscută sub numele de Divizia de Apel.

Avocaţii au cerut ca lui Trump să i se permită, în schimb, să depună o garanţie de 100 de milioane de dolari în timp ce el face apel la hotărârea judecătorului.

Gary Giulietti, un director de brokeraj de asigurări la Companiile Lockton, angajat de Trump pentru a ajuta la obţinerea unei obligaţiuni, a scris în dosarul instanţei că o garanţie pentru totalitatea de 464 de milioane de dolari nu este posibilă în circumstanţele prezentate.

Giulietti a spus că multe firme de garanţii nu vor oferi garanţii de peste 100 de milioane de dolari şi că sunt dispuse să accepte doar numerar sau valori mobiliare - nu imobiliare - ca garanţie.

”Aplicarea unei garanţii imposibile ca o condiţie de recurs ar provoca un prejudiciu evident ireparabil inculpaţilor”, au scris avocaţii lui Trump.

Înainte de începerea unui proces de trei luni, fără juriu, în octombrie, Engoron a descoperit că Trump s-a implicat într-o fraudă supraevaluând proprietăţi, inclusiv proprietatea lui Mar-a-Lago din Florida, apartamentul său penthouse din Trump Tower din Manhattan şi diverse clădiri de birouri şi terenuri de golf.

Procesul s-a ocupat mai ales de daune

În decizia din 16 februarie, Engoron a scris că Trump şi ceilalţi inculpaţi ”sunt incapabili să admită eroarea comportamentului lor”.

În această lună, Trump a depus o garanţie de 91,6 milioane de dolari pentru a acoperi un verdict de defăimare de 83,3 milioane de dolari pentru scriitoarea E. Jean Carroll, în timp ce face apel, într-un caz care a apărut din cauza faptului că a făcut-o mincinoasă după ce ea l-a acuzat că a violat-o cu decenii în urmă. El a negat faptele rele.

De asemenea, a pledat nevinovat în patru dosare penale rezultate din eforturile sale de a anula pierderea alegerilor din 2020 în faţa lui Biden, gestionarea documentelor guvernamentale după ce şi-a încheiat mandatul în 2021 şi banii plătiţi înainte de a câştiga alegerile din 2016 unei vedete porno care a spus că a avut o întâlnire sexuală cu el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.