Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump consideră explicația Arabiei Saudite 'credibilă', în cazul jurnalistului declarat mort

trump semneaza

Preşedintele american Donald Trump a declarat în timpul unei vizite în Arizona că explicaţia Riadului în cazul dispariţiei jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, care a murit în interiorul consulatului saudit la Istanbul, este "credibilă", relatează cotidianul The Guardian şi agenţia Reuters, informează Mediafax.

Presa saudită a a relatat că regele saudit Salman a ordonat demiterea unui consilier regal al prinţului moştenitor Mohammed bin Salman şi a adjunctului şefului serviciilor de informaţii, Ahmed Asiri, iar 18 persoane au fost reţinute în cadrul anchete.

"Consider că este un prim pas mare. Foarte, foarte mulţi oameni sunt implicaţi şi este un prim pas extraordnar", a declarat Donald Trump reporterilor din Arizona.

"Arabia Saudită a fost un aliat extraordinar. Ceea ce s-a întâmplat este inacceptabilă", a adăugat liderul de la Casa Albă, afirmând că va discuta cu prinţul încoronat Mohammed bin Salman.

Donald Trump a informat că ia în considerare chiar sancţionarea Arabiei Saudite pe fondul uciderii lui Khashoggi. Aceasta a declarat că Congresul va fi implicat în determinarea răspunsului Statelor Unite.

Potrivit Reuters, Casa Albă a adăugat vineri că va presa Arabia Saudită după ce aceasta a anunţat că Jamal Khashoggi a murit în interiorul consulatului saudit la Istanbul.

"Vom continua să urmărm îndeaproape investigaţiile internaţionale privind incidentul tragic şi să milităm pentru ca justiţie, care este oportună, transparentă şi în concordanţă cu toate procesele", informat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

"Suntem cu toţii trişti să aflăm confirmarea morţii domnului Khashoggi şi oferem condoleanţele noastre familiei sale, logodnicei şi prietenilor", a adăugat aceasta.

Khashoggi, editorialist al publicaţiei The Washington Post şi un critic al politicilor Riadului, a dispărut la 2 octombrie după ce a intrat în consulatul saudit la Istanbul pentru a obţine acte pentru căsătorie. Arabia Saudită a recunoscut vineri, la mai mult de două săptămâni de la dispariţia acestuia, că jurnalistul a murit în interiorul clădirii, în "urma unei lupte".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.