Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump dă un test crucial în cursa pentru alegerile prezidențiale din SUA: semnalul care ar putea arăta adevărata cotă de piață

Brendan Smialowski/Agence France-Presse — Getty Images
trump biden

Donald Trump organizează sâmbătă seara o uriaşă colectare de fonduri în Florida, un nou episod crucial al luptei pentru donaţii mari între republican şi Joe Biden în cursa pentru Casa Albă, relatează AFP, inforemază Agerpres.

În viaţa electorală americană, banii, departe de a fi un tabu, sunt un motiv de mândrie pentru tabăra care strânge mai mulţi. Este de asemenea o sursă indispensabilă: 2024 se anunţă ca fiind ciclul electoral cel mai costisitor din istoria ţării.

Cei doi candidaţi sunt angajaţi de câteva luni în acest război al milioanelor, difuzând cu regularitate comunicate laudative despre starea finanţelor de care dispun.

Această competiţie s-a accelerat odată cu desfăşurarea la sfârşitul lunii martie a unei mari recepţii la New York, în cursul căreia preşedintele democrat în exerciţiu Joe Biden a obţinut 25 milioane de dolari, "un record", potrivit echipei sale de campanie.

Sâmbătă, temperamentalul său rival speră să ridice aproape de două ori mai mult - între 43 şi 50 milioane de dolari, potrivit media americane

Fostul preşedinte republican va participa la un eveniment de strângere de fonduri organizat de miliardarul John Paulson, unul dintre rarii finanţişti care au beneficiat de pe urma crizei financiare din 2008-2009 datorită pariurilor sale cu privire la prăbuşirea pieţei imobiliare.

Evenimentul se desfăşoară la Palm Beach, nu departe de luxoasa reşedinţă a lui Donald Trump, Mar-a-Lago.

Printre invitaţi figurează omul de afaceri Robert Bigelow, care a făcut avere în domeniul hotelier înainte de a conduce o societate de cercetări aerospaţiale, precum şi John Catsimatidis, proprietar al unui mare lanţ de magazine alimentare.

Cei doi oameni de afaceri sunt cunoscuţi a se număra printre marii donatori ai Partidului Republican.

Câţiva dintre foştii rivali ai lui Donald Trump în alegerile primare republicane vor fi de asemenea prezenţi

Este vorba despre: Tim Scott, Vivek Ramaswamy, Doug Burgum... Aceştia au aderat complet la candidatura septuagenarului şi speră să obţină un loc într-o ipotetică nouă administraţie Trump.

Potrivit The Washington Post, un loc la masa lui Donald Trump va costa ... 814.600 de dolari.

Aceste sume uriaşe servesc la finanţarea deplasărilor candidaţilor, la remunerarea echipelor lor, la comandarea sondajelor şi, în special, la achitarea publicităţii televizate.

Joe Biden, căruia îi place să se erijeze în erou al clasei de mijloc, s-a grăbit să critice evenimentul organizat de adversarul său republican într-un mesaj pe reţelele de socializare sâmbătă.

"Donald Trump organizează o strângere de fonduri de la un grup de miliardari din lumea finanţelor, care vor să taie de la securitatea socială şi asigurările pentru boală, oferindu-şi în acelaşi timp reduceri ale impozitelor", a acuzat el.

Preşedintele democrat dispune pentru moment de fonduri de campanie mai mari decât Donald Trump, inculpat de patru ori penal, care cheltuieşte pe onorariile pentru avocaţi o parte din banii strânşi de la susţinătorii săi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.