Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump declară `urgență națională` criza dependenței de opiacee

captura Facebook
Donald Trump

Criza dependenței de opiacee în Statele Unite a devenit o "urgență națională" necesitând un mare efort de luptă prelungită și importante finanțări, a declarat joi președintele Donald Trump, informează AFP.

Simona Halep, scor de MAIDAN la Toronto: Și-a UMILIT adversara, pe Barbora Strycova

"Declar că este o urgență. O urgență națională. Vom dedica mult timp, multe eforturi și mulți bani pentru a răspunde la criza opiaceelor", a afirmat Trump, într-o conferință de presă susținută la Bedminster (New Jersey), locul unde își petrece vacanța.

Această declarare drept prioritate națională pune Congresul SUA sub presiune pentru a crește bugetul de acțiune contra opiaceelor. Măsura va permite de asemenea administrației să relaxeze unele reglementări federale în scopul implicării mai mari în această luptă a municipalităților și statelor americane.

Se estimează că aproximativ două milioane de americani sunt în prezent dependenți de opiacee, o categorie de stupefiante care înglobează medicamente analgezice eliberate pe bază de rețetă și heroină, adesea amestecată cu substanțe de sinteză.

Acest flagel, care duce la creșterea numărului de decese provocate de supradoze, afectează atât orașele cât și zona rurală din SUA, dar a lovit puternic în special fostele bazinele industriale cele mai afectate de criza economică.

Trump a apreciat că niciodată Statele Unite nu au fost confruntate cu o asemenea criză în sănătate în ce privește domeniul stupefiantelor. Dar, a adăugat acesta, problema este globală, nefiind specifică doar SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.