Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump, despre manifestațiile împotriva sa: `Au fost alegeri, de ce nu au votat?`

facebook.com
Donald Trump

Preşedintele SUA, Donald Trump, a reacţionat duminică pe Twitter după manifestaţiile masive împotriva sa desfăşurate în ziua precedentă, el întrebându-se de ce participanţii la aceste proteste nu au mers la vot pe 8 noiembrie, adoptând însă un ton mai conciliant într-o altă postare o oră mai târziu, relatează AFP.

Vezi și: Liviu Dragnea REACȚIONEAZĂ: 'E un început de LOVITURĂ DE STAT'

'Am văzut manifestaţiile de ieri, dar am impresia că tocmai am avut alegeri! De ce aceşti oameni nu au mers la vot ?', a scris Trump pe Twitter. El a criticat şi celebrităţile care s-au remarcat la aceste proteste şi care în opinia noului preşedinte au făcut astfel 'mult rău'. 

Dar într-o a doua postare apărută o oră mai târziu, Trump a admis că manifestaţiile paşnice sunt un drept esenţial în democraţia americană. 'Chiar dacă nu sunt întotdeauna de acord, recunosc dreptul oamenilor de a-şi exprima punctul de vedere', a menţionat preşedintele pe reţeaua de socializare.

Citește și: Decizia luată de un judecător în cazul lui Johnny Depp și Amber Heard / VIDEO

Mai mult de două milioane de persoane, mai ales femei, au participat sâmbătă în diferite oraşe din Statele Unite la "Marşul femeilor", o acţiune organizată pentru apărarea drepturilor civice şi contra preşedintelui Donald Trump, iar numeroase adunări de solidaritate au avut loc în întreaga lume. Protestul desfăşurat la Washington a adunat circa un milion de persoane. 

Unul dintre motivele ieşirii în stradă a fost teama că Donald Trump va numi un nou judecător conservator la Curtea Supremă, ceea ce ar putea duce la repunerea în cauză a dreptului la avort.

Citește și: BOMBĂ Procurorii spală banii condamnaților!

La marş au luat cuvântul vedete precum cineastul Michael Moore, actriţele America Ferrara şi Scarlett Johansson, cântăreaţa Alicia Keys, dar şi Madonna, care a urcat pe scenă pentru a chema la o "revoluţie a iubirii" şi a cântat două melodii. 

Mulţi dintre manifestanţi purtau pălării roz cu urechi de pisică ("pussy hats"), devenite simbolul opoziţiei faţă de Trump, după publicarea în timpul campaniei electorale a unei înregistrări video din 2005 în care un microfon deschis din greşeală l-a surprins făcând comentarii obscene despre femei cu un moderator de televiziune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.