Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump, discurs AMENINȚĂTOR, la NATO: Măsuri la AMENINȚĂRILE Rusiei, cerere de la aliați

Preşedintele SUA, Donald Trump, a ţinut un scurt discurs la Bruxelles înaintea Summitului NATO, în care a subliniat că Alianţa trebuie să se concentreze pe 'terorism, imigraţie' şi 'ameninţările Rusiei' şi le-a cerut din nou statelor membre să-şi sporească bugetele alocate apărării, altfel 'nu este corect faţă de cetăţenii şi contribuabilii din Statele Unite', relatează agenţiile internaţionale de presă.

El şi-a început discursul cerând să fie ţinut 'un moment de reculegere' în memoria victimelor atentatului comis luni seară în Marea Britanie. 'Vă cer acum să păstrăm un moment de reculegere pentru victimele atacului sălbatic de la Manchester', a spus Trump, scrie agerpres.ro.

Citește și: Dezvăluire ŞOCANTĂ a mamei bătăușei din Oradea: A fost INTERNATĂ de nenumărate ori, nu este o boală ușoară

'Nu vom renunţa niciodată la determinarea de a învinge terorismul şi de a obţine securitate, prosperitate şi pace durabile (...) Terorismul trebuie oprit, altfel oroarea pe care aţi văzut-o la Manchester şi în multe alte locuri va continua la nesfârşit', a menţionat liderul american, după ce a dezvelit în faţa noului sediu al NATO un monument dedicat victimelor atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001.

'NATO în viitor trebuie să se concentreze pe terorism şi imigraţie, precum şi pe ameninţările Rusiei la frontierele de est şi sud ale NATO', a punctat preşedintele american.

Citește și: PRO TV trebuie să-i plătească DESPĂGUBIRI unei profesoare: Postul a difuzat imagini cu ea în timpul unui act sexual / VIDEO 18+

El le-a cerut apoi 'membrilor NATO să contribuie corespunzător şi să-şi onoreze obligaţiile financiare' faţă de Alianţă, sugerând astfel din nou că statele europene contribuie prea puţin financiar în cadrul NATO şi SUA prea mult, ceea ce în opinia sa 'nu este corect faţă de cetăţenii şi contribuabilii din Statele Unite', adăugând chiar că '23 dintre cele 28 naţiuni membre' ale NATO 'datorează sume mari de bani din anii trecuţi'.

Donald Trump a estimat astfel că '2% (din PIB) este minimul pentru a face faţă ameninţărilor foarte reale' de astăzi, adăugând că 'în ultimii opt ani' SUA 'au cheltuit pentru apărarea lor mai mult decât toate celelalte ţări ale NATO împreună'.

Citește și: Cum a protejat SPP reuniunea din Sufrageria lui Oprea

În ceea ce priveşte imigraţia, el a apreciat că trebuie combătută. 'Avem mii şi mii de oameni care se revarsă în multe dintre ţările noastre şi se răspândesc peste tot şi în multe cazuri habar nu avem cine sunt ei', a indicat Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.