Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump e în picaj: Popularitatea i-a scăzut cu 10%

Tha New York Times
Donald Trump

Popularitatea preşedintelui SUA, Donald Trump, a scăzut cu 10% în ultima lună, în contextul crizei economice generate de pandemie şi al protestelor izbucnite după moartea afro-americanului George Floyd, relevă un sondaj efectuat de Institutul Gallup, anunță MEDIAFAX.

Popularitatea preşedintelui Donald Trump a scăzut de la 49% la 39% în ultima lună, iar rata dezaprobării politicilor sale a crescut de la 48% la 57%, potrivit site-ului de ştiri Axios.com.

Citește și: A fost descoperit primul ‘acoperit’ din USR! S-a lăsat cu o demisie din echipa Barna

Institutul de sondare a opiniei publice Gallup notează că furia publică faţă de moartea afro-americanului George Floyd în timp ce era imobilizat de agenţi de poliţie şi faţă de nedreptăţile rasiale reprezintă "o provocare semnificativă" pentru preşedintele Donald Trump.

În privinţa situaţiei locurilor de muncă, încrederea în Partidul Republican, din care face parte Donald Trump, a scăzut de la 92% la 85%. În materie de politici economice, Donald Trump are acum o susţinere de 47% în rândul cetăţenilor, comparativ cu 63% în ianuarie şi cu 58% în februarie. Doar 42% dintre americani sunt mulţumiţi de modul în care preşedintele Donald Trump a gestionat criza pandemiei, comparativ cu 50% în aprilie.

Citește și: EXCLUSIV În stare de alertă, SPP face noi achiziții de mașini! Limuzine de peste 100.000 de euro

Sondajul a fost efectuat de Institutul Gallup în intervalul 28 mai - 4 iunie, pe un eşantion reprezentativ de 1.034 de persoane adulte, având o marjă de eroare de ±4 şi o cotă de încredere de 95%.

Consilierii electorali l-au atenţionat pe Donald Trump că este în scădere faţă de Joseph Biden, potenţialul candidat al Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.