Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump e scos din sărite din cauza persoanelor transgen: A cerut Curţii Supreme să BLOCHEZE accesul lor în armată

Heavy.com
Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a cerut joi Curţii Supreme să autorizeze blocarea temporară a recrutării în armată a persoanelor transgen. Administraţia SUA a argumentat că politica de deschidere faţă de aceste persoane lansată de predecesorul său democrat Barack Obama creează "un mare risc pentru eficacitatea şi puterea letală a militarilor", relatează AFP, informează Agerpres.

Fosta administraţie a prevăzut ca armata americană să înceapă să primească în rândurile ei recruţi transgen de la 1 iulie 2017, termen pe care administraţia Trump a decis să îl amâne pentru 1 ianuarie 2018, pentru ca în final să decidă renunţarea completă la această politică, invocând, într-o salvă de mesaje pe Twitter, "costul medical enorm" şi "perturbările" pe care le-ar presupune.

Citește și: Un ONG cere dezbaterea publică a OUG privind codurile penale: reglementările de mare importanţă să nu fie 'strecurate' în perioada sărbătorilor

Ulterior, decizia lui Trump a fost invalidată prin mai multe hotărâri judecătoreşti, iar persoanele transgen s-au putut înrola în forţele armate ale SUA începând de la 1 ianuarie a.c.. În februarie însă, ministrul apărării, Jim Mattis, a propus o versiune "corectată" a interdicţiei prin care persoanelor transgen fără intervenţii pentru schimbarea sexului la activ să poată servi sub drapelul SUA, dar în conformitate cu sexul lor biologic, celelalte fiind excluse.

Şi această nouă politică a fost suspendată, în septembrie, de judecători federali care au apreciat că este "similară" celei precedente. Administraţia a făcut apel, cerând Curţii supreme să se sesizeze. În aşteptarea unei decizii în acest sens a instanţei supreme, executivul i-a cerut joi acesteia să suspende de urgenţă hotărârile luate până acum de judecătorii federali, pentru că, în caz contrar, respectivele hotărâri "vor rămâne în vigoare cel puţin un an şi poate până în 2020, or armata nu poate fi obligată să menţină atât de mult timp o politică pe care o consideră contrară intereselor ţării".

Citește și: Florin Cîțu susține că a fost ÎNJURAT și AMENINȚAT cu bătaia de liderii PSD: cel mai vocal, tovarășul Florin Iordache

Deşi nu există cifre oficiale, se estimează că în armata americană sunt în prezent între 1.320 şi 15.000 de persoane transgen, din totalul de 1,3 milioane de militari activi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.