Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump e tot mai criticat: Mai mulți republicani anunță că nu-l votează

Donald Trump nebun

Noi politicieni republicani au anunţat marţi că nu vor vota pentru Donald Trump, candidatul partidului lor la alegerile prezidenţiale din noiembrie, avertizând că virulenţa sa şi lipsa acestuia de experienţă ar pune ţara în pericol, relatează AFP.

Doi dintre noii disidenţi care îşi exprimă susţinerea pentru democrata Hillary Clinton sunt foşti administratori ai Agenţiei de protecţie a mediului. Ei l-au atacat dur pe Donald Trump, care "a dat dovadă de o profundă ignoranţă a ştiinţei" şi a prezentat schimbarea climatică drept "o glumă".

Citește și: IMAGINI ȘOCANTE Zeci de răniți la un concert al lui Snoop Dogg și Wiz Khalifa

William Ruckelshaus, care a activat în timpul preşedinţilor Richard Nixon şi Ronald Reagan, şi William Reilly, care a lucrat cu preşedintele George H.W. Bush, susţin că a da înapoi în ceea ce priveşte iniţiativele pentru combaterea încălzirii globale "ar retrimite lumea cu decenii în urmă".

"Noi, republicanii, ar trebui să fim şocaţi, chiar furioşi, pe ideea de a vedea toate aceste progrese repudiate de Donald Trump", scriu ei, într-un comunicat difuzat de echipa de campanie a lui Hillary Clinton.

Citește și: S-a aflat cel mai mare SECRET al Bisericii: Ce pasaje a scos din Biblie

Miliardarul a promis că, dacă va fi ales, va anula planul privind combaterea încălzirii globale al lui Barack Obama şi va retrage SUA din acordul încheiat în acest sens la Paris. Dimpotrivă, republicanul şi-ar dori să relanseze exploatarea cărbunelui şi extracţia de hidrocarburi offshore.

Anunţul lui Ruckelshaus şi Reilly intervine după o scrisoare deschisă semnată luni de 50 de republicani care au deţinut funcţii importante în aparatul american de securitate naţională, care au denunţat ignoranţa şi incompetenţa lui Donald Trump, care ar fi, în opinia lor, "preşedintele cel mai periculos din istoria americană".

Citește și: Cel mai frumos drum din lume se transformă în cel mai aglomerat

Influenta senatoare Susan Collins s-a îndreptat şi ea marţi în aceeaşi direcţie, afirmând că candidatul republican "nu merită" să ajungă la Casa Albă şi că nu-l va susţine.

"Sunt consternată de fluxul său constant de declaraţii crude şi de incapacitatea sa de a-şi recunoaşte greşelile şi de a-şi cere scuze", a scris Susan Collins într-un editorial din ziarul Washington Post.

Citește și: Delia și-a ieșit din minți! Mesaj VIOLENT pentru părinți: Nu-s nici mă-ta, nu-s nici tac-tu…

După o convenţie republicană pentru învestitură dificilă şi mai multe polemici în ultimele săptămâni, Donald Trump se află în urma lui Hillary Clinton în sondaje pentru alegerile de la 8 noiembrie, fiind devansat cu 7 până la 9%, informează agerpres.ro.

Citește și: O petiție susține că SRI vrea să folosească fonduri europene pentru a ne urmări fiecare pas

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.