Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump face declarații RĂZBOINICE: 'Iranul trebuie IZOLAT, să facem coaliție'

iran sua

Preşedintele SUA, Donald Trump, s-a adresat duminică celor 55 de lideri ai unor state musulmane, reuniţi la un summit în capitala Arabiei Saudite, Riad, cerându-le să elimine jihadiştii de pe teritoriile ţărilor pe care le conduc şi să se alăture SUA în demersul de a construi 'un viitor mai bun' pentru toţi, el pledând de asemenea pentru 'izolarea' Iranului, transmit agenţiile DPA şi EFE.

'Nu suntem aici pentru a da lecţii şi nici pentru a le spune altora cum să trăiască, ce să facă sau cum să-şi practice credinţa. În schimb, le oferim o alianţă bazată pe valori şi interese comune cu obiectivul de a construi un viitor mai bun', a spus preşedintele Trump, care le-a transmis liderilor participanţi la summit că SUA sunt pregătite să lupte alături de ţările lor pentru 'securitate şi interese comune', scrie agerpres.ro.

Citește și: Asta trebuie să faci dacă vrei să trăiești mult: Regulile de respectat

El a semnalat că aproape două treimi din populaţia Orientului Mijlociu este formată din tineri cu vârste sub 30 de ani, apreciind în acest context că există perspective pentru viitorul acestei regiuni care acum este marcată mai degrabă de conflicte şi vărsare de sânge.

Pe de altă parte, liderul de la Casa Albă a acuzat Iranul că finanţează terorismul, destabilizează Orientul Mijlociu şi susţine 'crimele indescriptibile' comise în Siria, motiv pentru care a estimat că 'toate naţiunile trebuie să-l izoleze'. 'Din Liban şi până în Irak sau Yemen, Iranul finanţează înarmarea şi pregăteşte terorişti, răufăcători şi alte grupuri extremiste ce răspândesc distrugere şi haos în regiune', a spus Trump în fragmentul din discurs referitor la Iran, o poziţie asemănătoare fiind exprimată anterior şi de gazda summitului, regele Salman.

Citește și: Ucrainenii fac mișto de ruși după incidentul cu oile românești care au scufundat o navă rusească de război / VIDEO

Anterior summitului cu cei 55 de lideri, regele Salman a participat împreună cu suveranii celorlalte emirate reunite în organizaţia Consiliul de Cooperare al Golfului (CGG) la un mini-summit cu Donald Trump, la care a fost anunţată 'crearea unui centru pentru combaterea finanţării terorismului'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.