Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump: Gruparea Stat Islamic este sub control

EPA
armata turcia

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat joi, în privința politicilor americane din Orientul Mijlociu, că gruparea teroristă Stat Islamic este sub control, iar forțele care se opun acesteia vor continua să aibă victorii împotriva organizației teroriste, potrivit Reuters preluat de agerpres.

„ISIS (Stat Islamic, n.r.) este sub control și vom continua să capturăm mai multe teritorii”, a spus Trump, aflat la o ceremonie în statul Texas.

Declarațiile președintelui american vin în contextul în care Administrația sa a fost criticată pentru că ar fi permis Turciei să declanșeze o ofensivă în nordul Siriei împotriva forțelor kurde, acestea din urmă fiind considerate elemente-cheie în lupta împotriva grupării Stat Islamic în Siria.

Armata Turciei a lansat săptămâna trecută operaţiuni militare în nordul Siriei, de-a lungul frontierei comune, vizând grupuri insurgente kurde. Administraţia Recep Tayyip Erdogan vrea să creeze o "zonă de securitate" în nordul şi nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei cu Turcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.