Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump i-a telefonat premierului scoţian Nicola Sturgeon

Donald Trump telefon

Preşedintele american ales, Donald Trump, i-a telefonat vineri premierului Scoţiei, Nicola Sturgeon, care a calificat ca "profund detestabilă" retorica discursurilor de campanie ale acestuia, transmite AFP. Nicola Sturgeon, lider al partidului separatist SNP (stânga), a denunţat în noiembrie "manifestările de rasism, sexism, misoginie şi intoleranţă" şi şi-a exprimat speranţa că preşedintele Trump va fi "foarte diferit de candidatul Trump".

De această dată, ea l-a felicitat pentru victorie pe Donald Trump, a cărui mamă era scoţiană şi care este proprietarul a două luxoase cluburi de golf în Scoţia, şi a subliniat "încrederea sa în valorile pe care le împărtăşesc Scoţia şi Statele Unite", potrivit unei purtătoare de cuvânt a guvernului. La rândul lor, serviciile lui Donald Trump a făcut cunoscut într-un comunicat că preşedintele ales şi Nicola Sturgeon intenţionează "să consolideze relaţiile dintre Scoţia şi Statele Unite".

Scoţia a criticat unele luări de poziţie ale lui Donald Trump din timpul campaniei electorale, în special după propunerea de a închide pentru musulmani frontierele Statelor Unite, conform Agerpres. Universitatea Robert Gordon din Aberdeen i-a retras titlul de doctor onorific, iar guvernul local pe cel de ambasador de afaceri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.