Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump și Kim Jong-Un au început discuțiile bilaterale oficiale, în a doua zi a summitului din Vietnam

Gulf News
trump kim

Președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-Un au început discuțiile bilaterale oficiale, în spatele ușilor închise, în a doua zi a summitului din Vietnam, care a început cu o scurtă conferință de presă, conform BBC, scrie Mediafax.

Conferința de presă a fost deschisă de liderul nord-coreean Kim Jong-Un, care a preluat, pentru prima dată, o întrebare a unui jurnalist american.

„Vom sta împreună, vom avea un dialog minunat și voi face tot posibilul să obțin un rezultat minunat în urma acestei zi”, a declarat Kim Jong-Un.

„Este prea devreme să mă pronunț, dar vorbind din instinct, am sentimentul că vom avea rezultate bune”, a transmis liderul nord-coreean, întrebat de un jurnalist american dacă are încredere în încheierea unui acord cu Statele Unite.

Donald Trump s-a declarat de asemenea optimist în legătură cu discuțiile care vor avea loc azi.

„Viteza nu este importantă pentru mine, nu mă grăbesc. Ceea ce este important este să facem acest lucru bine”, a declarat Trump.

„Cred că este foarte important că relația de prietenie este puternică. Nu mă pot pronunța neapărat pentru azi, dar pe termen lung, știu că vom avea un succes fantastic cu liderul Kim. (Coreea de Nord, n.red.) va fi o mare putere economică”, a adăugat Trump.

De asemenea, președintele american le-a transmis reporterilor că discuțiile privind programul nuclear s-au aflat pe agendă și în cadrul cinei de lucru din prima zi a summitului.

Citește și: Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump, anunță că președintele va recurge la VIOLENȚE în SUA, dacă va pierde alegerile din 2020

Conform unor informații apărute în presa americană, negociatorii americani nu mai doresc să obțină o listă completă a armamentului nuclear și balistic și a locațiilor de testare.

Întâlnirea bilaterală dintre Donald Trump și Kim Jong-Un a durat doar 30 de minute, cu 15 mai puțin decât era programată. Aceasta va fi urmată de o altă întâlnire, la care vor participa și oficialii americani și nord-coreeni.

Discuțiile celor doi lideri se vor finaliza cu „o ceremonie comună de semnare a acordului”, care va fi urmată de o conferință de presă, la ora locală 15:50 (10.50, ora României).

Casa Albă nu a oferit detalii privind implicațiile pe care le va avea acest acord, dar Statele Unite și Coreea de Nord iau în calcul încheierea unui acord politic de încheiere a Războiului Coreean, care a avut loc în perioada 1950-1953.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.