Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump și Vladimir Putin, puși în fața 'adevărului' la Helsinki. Mesajul cu care au fost întâmpinați cei doi lideri

Putin Trump Putin Donald Trump Vladimir Putin

Preşedintele american, Donald Trump şi omologul său rus, Vladimir Putin, au fost întâmpinaţi la Helsinki, în Finlanda, de o serie de panouri montate de ziarul Helsingin Sanomat, în care era criticată relaţia celor doi lideri cu presa, scrie Huffington Post, conform news.ro.

Panourile publicitare au fost plasate pe ruta celor doi către locul în care are loc summit-ul.

În afară de primul panou, pe care era scris „Domnule Preşedinte, Bine Aţi Venit pe Tărâmul Presei Libere”, pe majoritatea celorlalte erau transcrise titluri din ediţiile trecute ale ziarului, în care erau consemnate acţiunile celor doi împotriva presei.

„Titlurile scot în evidenţă relaţia turbulentă a celor doi cu presa şi au fost publicate între 2000 şi 2018”, se arată într-un comunicat emis de ziar.

Gelu Diaconu pune tunurile pe Eugen Teodorovici: 'Când delirul și interesele habarniștilor pun stăpânire pe MFP-ANA'F

Redactorul-şef, Kaius Nieme, a explicat că panourile au ca scop susţinerea „colegilor care trebuie să se lupte în circumstanţe din ce în ce mai grele în fiecare zi în Rusia şi SUA”, notând că ambele ţări sunt poziţionate destul de jos în clasamentul mondial privind libertatea presei.

În 2018, în World Press Freedom Index, Rusia ocupă locul 148 în timp ce SUA se află pe 45. Finlanda este pe poziţia a patra.

Trump a declarat înainte să ajungă la Helsinki că „majoritatea presei noastre este, într-adevăr, un duşman al poporului”.

De asemenea, alte grupuri de activişti au protestat faţă de cei doi lideri. Campania pentru Drepturile Omului a plasat bannere pe Palatul Prezidenţial al Finlandei în care Putin este atacat pentru tratamentul de care are parte comunitatea LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) din Cecenia, iar Greenpeace a plasat două bannere pe biserica Kallio în care îndeamnă cei doi lideri să „ne încălzească inimile, nu planeta”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.