Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump îi acuză pe adversarii săi, Biden şi Harris, că pun vieţi în pericol cu retorica anti-vaccin

Tha New York Times
Donald Trump

Preşedintele american, Donald Trump, care a reafirmat că un vaccin împotriva COVID-19 ar putea fi disponibil înainte de alegerile de la 3 noiembrie, i-a acuzat luni pe candidatul democrat la Casa Albă, Joe Biden, şi pe candidata la vicepreşedinţie, Kamala Harris, că dezvoltă o "retorică anti-vaccin iresponsabilă", notează AFP.

Săptămâna trecută, Kamala Harris a explicat că ea "nu ar avea încredere" numai în cuvântul preşedintelui american dacă un vaccin împotriva noului coronavirus ar fi disponibil înainte de alegerile prezidenţiale.

"Ar trebui să fie o sursă credibilă care să vorbească despre eficienţa şi fiabilitatea" vaccinului, a explicat ea.

La rândul său, Joe Biden a afirmat luni că vrea "să vadă ce spun oamenii de ştiinţă". "Doresc o transparenţă totală în legătură cu acest vaccin", a adăugat el, acuzându-l pe omul de afaceri republican că "subminează încrederea publicului" prin politizarea problemelor de sănătate publică.

Dar, "dacă aş putea avea un vaccin mâine, aş face asta. Chiar dacă m-ar costa alegerile, aş face asta", a mai declarat Joe Biden.

O "retorică anti-vaccin iresponsabilă", care "pune vieţi în pericol" şi "discreditează ştiinţa", a denunţat Donald Trump, care, într-o conferinţă de presă la Casa Albă, s-a apărat că face din vaccin un argument de campanie.

"Ce spun ei este foarte periculos pentru ţara noastră. Vaccinul va fi foarte sigur şi foarte eficient", a adăugat el, afirmând încă o dată că este posibil să fie disponibil "înaintea unei zile foarte speciale", alegerile de la 3 noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.