Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump îl sfidează pe Barack Obama - Deblochează un ajutor de sute de milioane de dolari, blocat în timpul fostului lider SUA

trump obama

Administraţia lui Donald Trump a decis să deblocheze un ajutor militar în valoare de 195 de milioane de dolari către Egipt, blocat în timpul preşedintelui democrat Barack Obama, din cauza unor atentate şi înălcării drepturilor omului, relatează AFP, conform news.ro.

”Recunoscând măsurile adoptate de Egipt în cursul acestui ultim an, ca răspuns faţă de îngrijorări precise ale Statelor Unite şi în conformitate cu eforturile noastre de a consolida şi mai mult acest parteneriat, administraţia a decis să permită Egiptului să folosească cele 195 de milioane de dolari”, a declarat joi pentru AFP o reprezentantă a Departamentului de Stat american.

”Statele Unite rămân hotărâte să-şi consolideze relaţia strategică cu Egiptul”, a adăugat ea, evocând ”obiective comune în domeniul securităţii şi luptei contra terorismului”.

Presa din Muntenegru NU o iartă pe Dăncilă după gafa monumentală. Ce au scris jurnaliștii și ce reacții au avut cititorii

La începutul lui 2017, Cairo a reacţionat dur după decizia americană de a bloca aceste fonduri, din cauza unui bilanţ slab în domeniul democraţiei şi libertăţilor civile.

După ce i-a succedat lui Barack Obama, Donald Trump a luat rapid în calcul deblocarea acestui ajutor.

”Rămân zone de îngrijorare şi vom continua să spunem clar că sunt necesare progrese”, a subliniat Departamentul de Stat, evocând o lege egipteană restrictivă cu organizaţiile nonguvernamentale (ONG).

Organizaţii internaţionale de apărarea drepturilor omului denunţă cu regularitate încălcări grave din partea puterii preşedintelui egiptean Abdel Fattah el-Sisi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.