Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump îl va primi, în acest weekend, pe omologul său brazilian Jair Bolsonaro, la proprietatea sa privată din Florida

The Economist
Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump îl va primi, în acest weekend, pe omologul său brazilian Jair Bolsonaro, la proprietatea sa privată din Florida, relatează DPA şi Reuters, potrivit Agerpres.

Liderul de la Casa Albă le-a spus vineri jurnaliştilor că va lua cina cu Bolsonaro la Mar-a-Lago, precizând că vizita are loc la cererea liderului brazilian. Trump nu a oferit alte informaţii privind vizita privată.

Surse citate de Reuters au declarat anterior că încă se lucrează la organizarea întâlnirii, iar o persoană aflată la curent cu această chestiune a afirmat că Bolsonaro a declarat că Trump i-a telefonat.

Întâlnirea ar urma să fie închisă pentru presă, fără declaraţii publice, au declarat sursele citate.

Citește și: Iohannis, despre poluarea din București: ‘Nu vreau să mă implic’

Un program preliminar al vizitei lui Bolsonaro în SUA prevede că liderul brazilian se va afla în Florida de sâmbătă până marţi, timp în care se va întâlni cu un oficial militar de rang înalt, va participa la un seminar pentru investitori şi va vizita o uzină a fabricantului brazilian de avioane Embraer SA, mai scrie Reuters.

Trump şi Bolsonaro par să aibă o bună relaţie personală, fiind apropiaţi din punct de vedere al viziunilor politice, inclusiv în ceea ce priveşte naţionalismul, şi având amândoi personalităţi expansive în public, notează DPA.

După ce Jair Bolsonaro şi-a început mandatul în ianuarie 2019, cele două state şi-au exprimat dorinţa de a-şi ameliora relaţia în ceea ce priveşte comerţul şi alte zone. Cu toate acestea, anul trecut Trump a ameninţat că va impune taxe vamale Braziliei, dar ulterior a dat înapoi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.