Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump, în favoarea dotării Japoniei cu arma nucleară

time.com
donald trump

Candidatul republican la Casa Albă, Donald Trump, a repetat marţi că este în favoarea dotării Japoniei cu arma nucleară pentru a se proteja de Coreea de Nord, estimând că protecţia americană costă prea scump SUA, potrivit AFP. 

'Cea mai mare parte a oamenilor nu ştiu că ne ocupăm de necesităţile militare ale Japoniei', a asigurat el într-o emisiune la CNN. 'Poate că trebuie făcută o schimbare. Pakistanul le are (arme nucleare). China le are. Multe alte ţări le posedă.' 

'Ar fi mai bine dacă Japonia s-ar proteja ea însăşi împotriva acestui nebun din Coreea de Nord', a adăugat el, făcând referire la liderul nord-coreean Kim Jong-Un. 'Nu aţi prefera într-un fel ca Japonia să aibă arma nucleară când Coreea de Nord are arme nucleare?', a întrebat retoric el. 

Miliardarul republican lansase ideea în cadrul unui interviu publicat în weekend-ul trecut de New York Times. El sugerase retragerea trupelor americane aflate în Coreea de Sud şi în Japonia dacă cele două ţări asiatice nu-şi majorează contribuţiile la buget pentru a întreţine desfăşurarea acestor forţe americane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.