Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump, în război deschis cu New York Times: 'Ei sunt adevăratul INAMIC AL POPORULUI'. Replica directorului ziarului a venit rapid

twitter.com
Trump presa press

Donald Trump a catalogat ziarul The New York Times (NYT) drept ”inamic al poporului” în urma publicării unui articol în care este acuzat de amestec în justiţie, o expresie catalogată drept ”periculoasă” de către patronul cotidianului, care a reacţionat imediat, relatează AFP, conform news.ro.

”Informaţiile New York Times sunt false”, a scris miercuri preşedintele american pe Twitter. ”Ei sunt adevăratul INAMIC AL POPORULUI”, a scris el, o expresie pe care mai folosit-o, în mai multe rânduri, împotriva mai multor publicaţii americane.

Donald Trump se referea la un articol-fluviu publicat marţi, care enumera o serie de presupuse manevre ale preşedintelui Statelor Unite menite să discrediteze anchete judiciare care-l vizează sau de a încerca să preia controlul direct asupra acestora.

Potrivit NYT, miliardarul newyorkez i-ar fi cerut secretarului său interimar al Justiţiei Matthew Whitaker să-l pună ca conducerea uneia dintre aceste anchete pe un procuror considerat favorabil preşedintelui american.

Firicel din 'Las Fierbinți', audiat la DIICOT. Ce acuzații îi sunt aduse și câți ani de închisoare riscă vedeta Tv

”Expresia «inamic al poporului» nu este doar falsă, ea este periculoasă”, i-a răspuns A.G. Sulzberger, directorul publicaţiei, într-un comunicat postat pe site-ul grupului.

”Aşa cum i-am spus în mod direct, în mai multe rânduri, preşedintelui Trump”, a adăugat el, ”există tot mai multe semne că această retorică incendiară încurajează ameninţările şi violenţele contra unor junalişti în Statele Unite şi în alte părţi”.

Într-un interviu realizat la Casa Albă, la sfârşitul lui ianuarie, de către doi jurnalişti de la NYT, A.G. Sulzberger, care era prezent, l-a avertizat pe Donald Trump în termeni aproape identici.

”Eu cred că este rău pentru o ţară ca informaţiile să nu fie fidele realităţii”, a comentat Trump, potrivit înregistrării difuzate de NYT, fără să răspundă în mod direct îngrijorărilor directorului cotidianului.

Locatarul Casei Albe aprecia totodată că este ”victima” acestui fenomen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.