Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump încasează o mare lovitură: Planul pentru Orientul Mijlociu, RESPINS

Donald Trump discurs

Palestinienii resping planul de pace al preşedintelui american Donald Trump pentru Orientul Mijlociu, a afirmat luni Nabil Shaath, consilier al preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas, relatează agenţia Xinhua. Într-o declaraţie pentru postul oficial palestinian de radio, Shaath a explicat că ''nu va exista o acceptare de către palestinieni a ideilor lui Trump, indiferent când vor fi ele anunţate''. Shaath a subliniat că ''palestinienii nu vor accepta un plan american de instituire doar a controlului american asupra procesului de pace şi dacă Washingtonul doreşte să contribuie la procesul de pace atunci trebuie să facă parte dintr-un cadru internaţional multilateral'', conform Agerpres.

Citeşte şi:  ALERTĂ - Codrin Ştefănescu ÎŞI PIERDE FUNCŢIA din cadrul PSD: 'Am un singur regret...' / VIDEO

Potrivit lui Shaath, palestinienii încearcă în continuare să înfiinţeze un mecanism internaţional multilateral pentru supravegherea procesului de pace, din care să facă parte inclusiv Europa, China şi Rusia. Între timp, se aşteaptă ca premierul israelian, Benjamin Netanyahu, să discute luni cu Donald Trump mai multe chestiuni, inclusiv viitorul procesului de pace. Ultima rundă de negocieri dintre palestinieni şi israelieni sub egida SUA nu a dus la nici un rezultat.

Citeşte şi: ALERTĂ - Negulescu dă start RĂZBOIULUI şi CONTESTĂ excluderea sa din magistratură

Pe 6 decembrie 2017, după aproape un an de la preluarea mandatului de către Trump, liderul de la Casa Albă a recunoscut Ierusalimul drept capitala Israelului şi a dispus Departamentului de Stat să mute Ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim. Prin urmare, palestinienii au privat SUA de rolul de a fi singurul sponsor al negocierilor de pace cu Israelul şi au făcut apel la un mecanism de pace multilateral. Pe 20 februarie, preşedintele Abbas a prezentat o iniţiativă de pace într-un discurs rostit în Consiliul de Securitate al ONU, propunând organizarea unei conferinţe internaţionale de pace la mijlocul anului 2018, pentru lansarea negocierilor privind statutul final pe baza soluţiei a două state şi a rezoluţiilor internaţionale legitime.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.