Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump începe o MEGA-ANCHETĂ: Și MORȚII sunt pe listă

Donald Trump telefon

Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri că va cere 'o mare anchetă' asupra unor prezumtive fraude electorale la scrutinul din noiembrie, pentru care nu a fost furnizată deocamdată nicio dovadă, transmit AFP şi Reuters.

'Voi cere o mare anchetă asupra FRAUDELOR VOTANŢILOR, mai ales asupra alegătorilor înscrişi pentru a vota în două state, asupra imigranţilor ilegali şi chiar a celor înregistraţi pe listele electorale şi care au decedat (unii chiar de mult timp)', a scris Trump pe Twitter, informează agerpres.ro.

Citește și: De la Facebook pornesc majoritatea INFIDELITĂȚILOR: Cu cine își ÎNȘALĂ oamenii partenerii

'În funcţie de rezultate, vom întări procedurile de vot', a adăugat el.

Donald Trump le-a declarat recent liderilor Congresului că, în opinia sa, un număr de până la 5 milioane de persoane ar fi votat în mod ilegal la scrutinul prezidenţial de la 8 noiembrie 2016.

Citește și: Prima țară din lume unde DEȚINEREA DE ANIMALE SĂLBATICE e INTERZISĂ

'Conform afirmaţiilor sale, între trei şi cinci milioane de persoane ar fi putut vota ilegal, o cifră bazată pe studiile pe care noi le-am văzut', a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer.

Potrivit acestuia, 'studii şi probe' pe care 'persoane' le-au adus în atenţia preşedintelui Trump arată că 14% dintre votanţi 'nu erau cetăţeni americani'.

Citește și: Prima țară din Europa în care prelevarea de organe se face automat

Cu toate acestea, a precizat Spicer, preşedintele Donald Trump are încredere în rezultatul alegerilor.

Miliardarul a pierdut votul popular în faţa contracandidatei sale democrate Hillary Clinton - care a întrunit 2,9 milioane de voturi în plus -, dar a câştigat alegerilor datorită repartizării pe state a marilor electori (304-227).

Citește și: Asta e cea mai PUTERNICĂ locomotivă din lume: La ce temperatură a fost testată

Potrivit unor surse din Congres, citate de Reuters, printre măsurile ce vor face obiectul unor ordine executive pe care Trump le va semna miercuri se află angajarea a încă 5.000 de agenţi de frontieră şi plafonarea la jumătate, respectiv la 50.000 de persoane, a numărului de refugiaţi pe anul fiscal 2017.

Într-un alt mesaj pe Twitter, Donald Trump a scris că va anunţa în ziua de 2 februarie numele candidatului său pentru ocuparea celui de-al nouălea post de magistrat la Curtea Supremă, în prezent vacant.

Citește și: Ce spune Botezatu despre focul de la club. De unde ar fi pornit si ce ipoteza nu exclude

Trei actuali judecători la curţi de apel se află printre cei luaţi în considerare de preşedinte, de la care se aşteaptă să refacă majoritatea conservatoare la Curtea Supremă după instalarea sa în funcţie la 20 ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.