Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump își asumă victoria: acordul dintre Israel și Emiratele Arabe Unite, semnat la Casa Albă

Agerpres
Donald trump semneaza

Preşedintele Donald Trump a anunţat joi că acordul de normalizare a relaţiilor dintre Israel şi Emiratele Arabe Unite (EAU) va fi semnat în aproximativ trei săptămâni la Casa Albă de către premierul israelian Benjamin Netanyahu şi prinţul moştenitor din Abu Dhabi, şeicul emiratez Mohammed bin Zayed Al-Nahyan, informează vineri AFP.

Citește și: Așa țeapă să își fi luat Ludovic Orban?/ OPINIE

"Aştept cu nerăbdare să îi primesc la Casa Albă foarte curând pentru semnarea oficială a acordului. Acest lucru se va întâmpla probabil în următoarele trei săptămâni. Vor veni la Washington", a explicat preşedintele american în cadrul conferinţei de presă zilnice, informează Agerpres

Liderul de la Casa Albă le-a mulţumit premierului israelian şi şeicului emiratez, "două persoane fantastice prin viziunea şi calitatea lor de lideri".

Preşedintele Donald Trump a creat, de asemenea, o anumită confuzie, afirmând că planul israelian de anexare a unor părţi din Cisiordania este lăsat deoparte.

Ambasadorul SUA în Israel, David Friedman, care a participat la conferinţa de presă, a intervenit pentru a clarifica situaţia, afirmând că proiectul "nu a fost exclus definitiv"."Formularea a fost aleasă cu grijă de părţi. Pauză temporară, nu este exclus definitiv", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.