Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Așa țeapă să își fi luat Ludovic Orban?/ OPINIE

Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban

Ludovic Orban este premierul României și liderul PNL, partidul de guvernământ. Ieri, de la tribuna Parlamentului, în timp ce opoziția recita citeț din raportul Curții de Conturi, raportul care arăta că s-a furat ca-n codru în timpul stării de urgență, premierul și liderul partidului de guvernământ repeta apăsat: ”Niciun leu nu s-a lipit de mine”.

”În cariera mea de 30 de ani niciodată nu am luat un leu care nu mi s-a cuvenit. Sunt un om care deţin funcţii importante în administraţia locală sau în statul român de peste 25 de ani. Sunt cunoscut - niciodată nu s-a lipit un leu de mine pe care nu l-am meritat”.

Auzind cele spune de premier și citind în paralel raportul Curții de Conturi, nu pot să nu-mi pun întrebarea: așa țeapă să-și fi luat Ludovic Orban? În raport se vede negru pe alb că s-a furat ca-n codru. Se vorbește doar despre milioane de lei, acel gen de sume pe care le transformi în euro ca să-ți dai seama mai bine de amploare.

Măști cumpărate la prețuri exorbitante, dezinfectant cu prețuri umflate cu până la 5400%. Prețul la spirt era atât de mare în perioada stării de urgență că erai sigur, după ce luai o astfel de sticlă, că vei găsi sub capac răspunsul la celebra întrebare: ”Și, totuși, unde ținea Mona mâna?”.

Citește și: ULTIMA ORĂ Bucureștiul și 10 județe din țară, incluse de Germania pe lista 'zonelor de risc'

Nici nu mai contează județul. Peste tot s-au dat sporuri peste sporuri, s-au aruncat bani în stânga și în dreapta, s-au semnat contracte, s-au dat milioane de euro în avans și, în mod cu totul bizar, produsele comandate fie n-au mai ajuns în România, fie erau de cea mai proastă calitate, dar cu prețuri mult umflate.

În tot acest tablou, premierul, liderul partidului de guvernământ și șeful Comitetului Național pentru Situații de Urgență ne spune: ”Niciodată nu s-a lipit un leu de mine”. Adică, toți subordonații lui Orban și-au făcut plinul, toți au semnat contracte dintre cele mai dubioase, dar Ludovic Orban nu știa nimic despre toate astea.

Într-un fel, pare că a înviat ”teoria centrului imaculat”: centrul este curat, dar nenorociții din teritoriu fac boroboațe. În mediul politic există o vorbă: când ajungi într-o funcție înaltă, primul lucru pe care-l înveți este tabla împărțirii și cum trebuie alimentat contul partidului.

A trecut starea de urgență, buzunarele care au fost de umplut s-au umplut, dar Ludovic Orban nu știe nimic despre toate asta, de el nu s-a lipit niciun leu. Așa țeapă să-și fi luat Ludovic Orban?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.