Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump își pregătește revenirea în forță pe Facebook: scrisoare către Meta trimisă de echipa sa de campanie (NBC News)

bloomberg.com
Donald Trump

Pe măsură ce cursa pentru Casa Albă din 2024 se apropie, fostul președinte este pregătit să folosească din nou unele dintre cele mai mari și mai influente platforme de socializare, după ce a fost dat afară din ele în urma insurecției din 6 ianuarie, potrivit NBC News.

După preluarea Twitter de către Elon Musk, Trump are din nou controlul asupra contului său de pe platformă. Echipa sa de campanie pentru 2024 a făcut o petiție oficială către compania mamă a Facebook - Meta - pentru a deschide din nou contul dlui Trump pe platformă, relatează sursa citată. "Credem că interzicerea contului președintelui Trump pe Facebook a distorsionat și inhibat dramatic discursul public", a declarat echipa lui Trump într-o scrisoare către Meta, văzută de NBC.

În timp ce unii apropiați ai fostului președinte au crezut că acesta va amenința cu un proces,echipa sa nu a făcut acest lucru.

În schimb, echipa lui Trump mizează pe valoarea libertății de exprimare și a solicitat o "întâlnire pentru a discuta despre reintegrarea rapidă a președintelui Trump pe platformă".

Un purtător de cuvânt al Meta a declarat pentru NBC că "va anunța o decizie în următoarele săptămâni, în conformitate cu procesul pe care l-am stabilit".

Atât Twitter, cât și Facebook l-au interzis pe Trump de pe platformele lor la 7 ianuarie 2021, a doua zi după revolta de la Capitoliu, când o mulțime de susținători ai lui Trump a încercat în mod violent să împiedice validarea președintelui Joe Biden drept câștigător al alegerilor din 2020.

Facebook a ales să instituie o interdicție temporară, care va fi revizuită după doi ani, la 7 ianuarie 2023.

Interdicția de pe Twitter a fost permanentă, dar Elon Musk a restabilit contul lui Trump la 19 noiembrie, după ce a cumpărat platforma. Dar Trump nu a scris încă pe Twitter.

Un republican a declarat pentru NBC că "Trump se va întoarce probabil pe Twitter. Este doar o chestiune de cum și când", a spus acesta sub protecția anonimatului. "Vorbește despre asta de săptămâni întregi, dar Trump vorbește pentru Trump, așa că nu știe nimeni ce va face sau spune sau când", a adăugat persoana respectivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.