Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump Jr., audiat cu privire la Rusia de o comisie a Senatului, cu uşile închise

getty
Donald Trump jr.

Fiul cel mare al preşedintelui american, Donald Trump Jr., a început să fie audiat joi în Congres, cu uşile închise, de o comisie care anchetează prezumtivele ingerinţe ale Rusiei în campania prezidenţială din Statele Unite, relatează AFP. Fără a fi surprins de fotografi, Donald Trump Jr. a sosit în subsolul clădirii Capitoliului (sediul Congresului) pentru întâlnirea cu membrii comisiei pentru afaceri judiciare a Senatului.

Într-un format similar a dat explicaţii în iulie, în faţa comisiilor de informaţii din Camera Reprezentanţilor şi Senat, ginerele preşedintelui, Jared Kushner, în privinţa legăturilor sale cu Rusia înainte şi după alegerile din noiembrie 2016. Donald Trump Jr., 39 de ani, a recunoscut în luna iulie că s-a întâlnit cu o avocată care îi fusese prezentată drept emisar al guvernului rus şi deţinătoare a unor informaţii potenţial compromiţătoare despre Hillary Clinton, dar fiul preşedintelui american a negat că ar fi primit astfel de date.

Depoziţiile sunt precedate de negocieri îndelungate între martori şi aleşii din Congres, care dispun totuşi în ultimă instanţă de instrumentul somaţiei pentru a-i forţa pe refractari să vină în faţa lor. Obiectivul afişat de numeroşi congresmeni rămâne de a-i face pe fiul şi pe ginerele miliardarului, precum şi pe alţi consilieri să depună mărturie în audieri publice. Cei doi au fost extrem de apropiaţi de Donald Trump în timpul campaniei prezidenţiale şi au avut mai multe contacte cu cetăţeni ruşi, deşi au negat orice complicitate, conform Agerpres. Anchetele comisiilor din Congres sunt distincte de cele întreprinse de procurorul special Robert Mueller.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.