DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Donald Trump lansează cele mai dure acuzații, în scrisoarea trimisă șefei Camerei Reprezentanților: 'Vă scriu în scop istoric'

Donald Trump

Preşedintele SUA, Donald Trump, a argumentat, în scrisoarea trimisă preşedintelui Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, că procedura inculpării în vederea demiterii este lipsită de legitimitate şi încalcă prevederile Constituţiei.

"Vă scriu pentru a exprima cel mai puternic protest faţă de cruciada partizană a procedurii demiterii lansată de politicienii democraţi din Camera Reprezentanţilor. Această procedură de inculpare în vederea demiterii reprezintă un abuz de putere fără precedent şi neconstituţional comis de congresmenii democraţi, un fapt fără precedent în aproape două secole şi jumătate de istorie legislativă americană", afirmă Donald Trump în scrisoarea adresată preşedintelui Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, conform CNN.

Citește și: Omul Olguței Vasilescu ‘traduce’ tăierea de la Educație! Lovitura pe care ar urma să le-o dea Guvernul profesorilor

"Prin continuarea procedurii demiterii lipsită de legitimitate, vă încălcaţi jurămintele, angajamentul faţă de Constituţie şi declaraţi război democraţiei americane. (...) Prima dumneavoastră acuzaţie, cea de abuz de putere, este total necinstită, fără valoare, este o invenţie lipsită de fundament a imaginaţiei dumneavoastră. Ştiţi că am avut o conversaţie total nevinovată cu preşedintele Ucrainei. Apoi am avut o a doua conversaţie care a fost citată greşit, caracterizată greşit, reprezentată fraudulos", subliniază Donald Trump.

"Încercaţi să mă inculpaţi pe mine acuzându-mă în mod fals că am făcut ceea ce Joe Biden a admis că a făcut. Preşedintele Zelenski a declarat în mod repetat că nu am făcut nimic rău şi că nu au existat presiuni", argumentează liderul de la Casa Albă.

Citește și: Presedintele Iohannis: `Mai este foarte puțin timp`

"A doua acuzaţie, aşa-numita obstrucţionare a Congresului, este împotriva logicii şi periculoasă. Democraţii din Camera Reprezentanţilor încearcă să îl pună sub acuzare pe preşedintele ales al SUA pentru afirmarea unor privilegii bazate pe Constituţie care au fost afirmate pe o bază lpsită de partizanat politic de administraţiile ambelor partide de-a lungul istoriei noastre. După această logică, toţi preşedinţii americani ar fi trebuit să fie vizaţi de proceduri de inculpare în vederea demiterii de multe ori", adaugă Donald Trump.

"Ştie toată lumea, inclusiv dumneavoastră, ce se întâmplă. Candidatul selectat a pierdut alegerile în 2016, în Colegiul electoral (306-227), iar dv. şi partidul dv. nu v-aţi revenit niciodată după această înfrângere. Aţi dezvoltat un caz complet despre ceea ce mulţi în presă numesc Sindromul Deranjamentului Trump şi, din nefericire, ne veţi trece niciodată peste el", a insistat Donald Trump, denunţând şi ancheta procurorului Robert Mueller, în care "s-au cheltuit 45 de milioane de dolari".

Citește și: E oficial! Anunțul făcut de Dumitru Coarnă se adeverește! Ludovic Orban se ține de cuvânt

"Dumneavostră vă implicaţi în alegerile din America. Dumneavoastră subminaţi democraţia americană. Dumneavoastră obstrucţionaţi justiţia. Provocaţi durere şi suferinţă republicii noastre pentru avantajele egoiste, personale, politice şi partizane", a continuat Trump, denunţând "farsa demiterii", precedată de "vânătoarea de vrăjitoare rusă".

"Nu este vorba de altceva decât de o tentativă de lovitură de stat ilegală, partizană politic, care, ţinând cont de recentele sentimente, va eşua rău la cabina de vot. Nu sunteţi doar împotriva mea, ca preşedinte, ci împotriva întregului Partid Republican. Dar, din cauza acestei nedreptăţi colosale, partidul nostru este mai unit ca niciodată.

Citește și: Ministrul de finanţe, Florin Cîţu, este pus în fața faptului împlinit!

Istoria vă va judeca aspru dacă veţi continua cu această şaradă de inculpare în vederea demiterii. Moştenirea dvs. va fi transformarea Camerei Reprezentanţilor dintr-o respectuoasă instituţie legislativă într-o Cameră de persecuţie partizană. (...) Nu am niciun dubiu că poporul american vă va considera pe dumneavoastră şi pe democraţi total responsabili în viitoarele alegeri din 2020. (...) Sunt mult mai multe lucruri de făcut pentru îmbunătăţirea vieţilor cetăţenilor noştri. Este vremea ca dumneavoastră şi democraţii profund partizani să încetaţi imediat această fantezie de procedură şi să reveniţi la activităţile în interesul poporului american. Deşi nu am nicio aşteptare că veţi face aşa, vă scriu această scrisoare în scop istoric (...). Peste 100 de ani, când oamenii vor privi înapoi la acest caz, vreau ca ei să înţeleagă şi să tragă învăţăminte, pentru a nu se repeta acest lucru cu niciun alt preşedinte al SUA", a concluzionat Donald Trump.

Citește și: Omul Olguței Vasilescu ‘traduce’ tăierea de la Educație! Lovitura pe care ar urma să le-o dea Guvernul profesorilor .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.