Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump le dă peste nas serviciilor secrete americane: El ține tot cu Rusia

Donald Trump nebun

Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a declarat vineri că pirateria nu a afectat rezultatul alegerilor prezidenţiale americane din noiembrie, în care el a învins-o pe Hillary Clinton, deşi Washingtonul a acuzat public Moscova de încercare a influenţării scrutinului, transmite AFP.

"Deşi Rusia, China, alte state, grupuri şi indivizi din exterior încearcă în permanenţă să penetreze infrastructura cibernetică a instituţiilor noastre guvernamentale, companiilor şi organizaţiilor, inclusiv Comitetul Naţional Democrat, nu a existat absolut niciun impact asupra rezultatului alegerilor (...), a arătat Trump, într-un comunicat emis la finalul unei întâlniri cu şefii serviciilor de informaţii americane, scrie agerpres.ro.

Citește și: FOTO Romania are cel mai mare studio de videochat din lume

Contrar poziţiei oficiale a acestora, succesorul lui Barack Obama nu a acuzat specific Rusia pentru pirateria informatică asupra Partidului Democrat şi a unui apropiat al lui Hillary Clinton în timpul campaniei electorale.

"Au existat încercări de piratare a Partidului Republican, dar partidul şi-a organizat apărări puternice contra pirateriei, iar hackerii au eşuat", a adăugat Trump.

Citește și: SPECTACULOS China a inaugurat cel mai înalt pod din lume / VIDEO

Acesta, care îşi va prelua funcţia de preşedinte al SUA pe 20 ianuarie, a promis de asemenea un plan împotriva atacurilor cibernetice, în primele 90 de zile ale mandatului său, urmând să creeze o echipă de lucru în acest sens.

Agenţia EFE notează că reuniunea a avut loc în Turnul Trump din New York, unde îşi are cartierul general preşedintele ales, şi a durat aproape două ore, conform surselor oficiale.

Citește și: O LEGENDĂ a sportului se retrage la numai 28 de ani: E medaliat cu aur la două ediții ale Jocurilor Olimpice / VIDEO

Donald Trump, care a fost însoţit de membrii echipei sale, a fost informat de înalţii responsabili din administraţia Obama, inclusiv şefii CIA, FBI şi Direcţiei Naţionale de Informaţii.

"A fost o reuniune constructivă cu liderii comunităţii de informaţii", a afirmat Trump, precizând ca are un "imens respect" pentru membrii acestor servicii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.