Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump, LOVITURĂ CRUNTĂ pentru presă: Decizia RADICALĂ luată la Casa Albă

reuters
trump

Administraţia Donald Trump a anunţat vineri că nu va reactiva registrul public on-line al vizitatorilor de la Casa Albă introdus sub Barack Obama, invocând motive de securitate şi de confidenţialitate, transmite AFP.

În perioada mandatelor preşedintelui Barack Obama, lista persoanelor care au intrat la Casa Albă - inclusiv congresmeni, responsabili, demnitari, ambasadori şi responsabili străini - a fost aproape de la început disponibilă pe internet, prin intermediul unui formular de căutare. Au fost permise numai câteva excepţii de la această regulă, în special pentru vizitele strict personale ale familiei Obama sau din motive de securitate naţională, scrie agerpres.ro.

Citește și: Sebastian Ghiță a fost prins

Acest registru a fost o mină de informaţii pentru mass-media şi ONG-uri care examinau eventualele conflicte de interes din rândul executivului, chiar dacă responsabili ai administraţiei au fost întotdeauna capabili să ocolească regula întâlnind diverse persoane în alte locuri din Washington.

La scurt timp după venirea la putere a lui Donald Trump la 20 ianuarie, baza de date a devenit indisponibilă. Iar vineri, Casa Albă a confirmat că nu o va mai publica on-line, registrul public nefiind o obligaţie legală.

Citește și: Ce grile de impozit pregăteşte Guvernul!

Potrivit executivului, citat de publicaţiile Time şi Washington Post, decizia a fost luată din cauza unor "riscuri importante pentru securitatea naţională şi a unor chestiuni de confidenţialitate".

O asociaţie de promovare a transparenţei vieţii publice au acţionat în judecată administraţia Obama la începutul mandatului acestuia pentru a obţine publicarea registrului. Casa Albă, sub conducerea democraţilor, a cedat, acceptând de bunăvoie publicarea listei vizitatorilor, pentru prima dată.

Citește și: Vine CRIZA financiară? La ce ne putem aștepta

În acest an, mai multe asociaţii au lansat o acţiune în justiţie pentru a constrânge administraţia Trump să se conformeze acestui precedent, nu doar pentru Casa Albă, dar şi pentru reşedinţa de la Mar-a-Lago, în Florida, unde preşedintele SUA primeşte frecvent vizitatori, precum şi pentru Trump Tower la New York.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.