Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump mai dă o lovitură: 'Iranul nu va avea niciodată arma nucleară!'

nyt.com
trump

Preşedintele american Donald Trump a reafirmat luni că nu va lăsa Iranul să obţină arma nucleară, a doua zi după anunţul Teheranului că nu va mai respecta nicio limită privind îmbogăţirea uraniului prevăzută în acordul nuclear din 2015, relatează AFP.

"Iranul nu va avea niciodată arma nucleară!", a postat pe Twitter preşedintele american, care şi-a înmulţit mesajele de ameninţare faţă de Republica Islamică după uciderea, într-un raid american la Bagdad, a generalului iranian Qassem Soleimani, informează agerpres.ro.

Citește și: Se răstoarnă cazul Caracal! Gheorghe Dincă dezvăluie că nu a omorât-o

Donald Trump a decis în 2018 retragerea unilaterală a SUA din acordul nuclear iranian încheiat în 2015 între Teheran şi cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU (China, SUA, Franţa, Marea Britanie şi Rusia) plus Germania.

În acest text, care nu mai atârnă decât de un fir de păr, Iranul accepta să reducă drastic activităţile nucleare, de o manieră care să dovedească că acestea nu au un scop militar, în schimbul ridicării unei părţi a sancţiunilor economice internaţionale care îi asfixiau economia.

Citește și: Lovitură pentru Parlament! Va fi demis Guvernul Orban?

Iranul a repetat totuşi încă o dată duminică că este gata, în cazul unei schimbări de politică a Washingtonului, să revină la aplicarea deplină şi integrală a angajamentelor sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.