Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump merge în El Paso, la patru zile după atacul armat în urma căruia au murit 22 de persoane

Twitter
Donald Trump

Președintele american Donald Trump va efectua miercuri o vizită oficială în orașul El Paso din statul american Texas, la patru zile de la atacul armat în urma căruia au murit 22 de persoane, relatează Reuters.

Anunțul a fost făcut de primarul orașului El Paso, Dee Margo, la puțin timp după ce președintele Donald Trump a ținut un discurs la Casa Albă despre cele două atacuri armate produse în weekend în Statele Unite.

În discursul de luni, președintele Donald Trump a transmis că americanii „trebuie să condamne rasismul bigotismul și supremația albă” și a blamat internetul și jocurile video violente pentru dezvoltarea agresivității în rândul tinerilor.

Beto O’Rourke, care provine din orașul El Paso și dorește să candideze în 2020 pentru funcția de președinte al Statelor Unite, a declarat că Donald Trump ar trebui să stea departe de orașul El Paso, deoarece atitudinea sa „a ajutat la crearea evenimentelor similare cu cel din El Paso”.

Cel puţin 22 de persoane au fost ucise și alte zeci au fost rănite într-un atac armat produs sâmbătă după-amiază într-un complex comercial din oraşul El Paso, un suspect fiind arestat preventiv.

Liderul de la Casa Albă l-a numit pe atacatorul din El Paso un "om rău" și a cerut americanilor să condamne "supremația albilor".

"Atacatorul din El Paso a postat un manifest online prin care își exprimă ura de rasă. Națiunea noastră trebuie să condamne rasismul, bigotismul și atitudinile în sensul supremației albilor", a declarat luni liderul de la Casa Albă.

Alte nouă persoane au murit într-un atac armat desășurat în fața unui bar din orașul Dayton, situat în statul american Ohio. Incidentul a avut loc la doar câteva ore de atacul armat din El Paso, Texas, în urma căruia alte 20 de persoane au murit.

Donald Trump a descris cele două atacuri ca fiind acte de "terorism domestic", adăugând că a cerut Biroului Federal de Investigații (FBI) să își utilizeze resursele pentru a preveni următoare atacuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.