Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump: 'Merkel a făcut ceva nebunesc'

donald trump

Donald Trump, favoritul alegerilor primare din Partidul Republican pentru prezidenţialele din 2016, a declarat duminică la postul CBS că ceea ce face cancelarul german Angela Merkel pentru refugiaţi este 'nebunesc', relatează AFP.

'Nu-mi plac migraţiile. Nu-mi plac oamenii care vin (...) Vom avea violenţe în Germania. Ceea ce ea (Angela Merkel) a făcut în Germania este nebunesc', a apreciat Trump, făcând referire la politica frontierelor deschise pentru imigranţii extracomunitari promovată de guvernul de la Berlin.

Miliardarul american, ce s-a mai remarcat anterior şi prin declaraţii împotriva imigranţilor mexicani din SUA, s-a declarat totuşi favorabil proiectului actualei Administraţii democrate de la Casa Albă de a primi 10.000 de refugiaţi, însă nu mai mulţi. '200.000 de persoane? Acesta ar fi cel mai mare Cal Troian', dacă în rândul acestora se vor infiltra membri ai grupării jihadiste Statul Islamic (SI), a subliniat în continuare politicianul republican.

În opinia sa, actualul aflux al refugiaţilor către Europa ar putea fi diminuat semnificativ dacă în nordul Siriei va fi creată o zonă de excludere aeriană, unde statele din Golf să-şi asume responsabilitatea gestionării unei zone sigure pentru populaţia strămutată de conflictul armat.

Pe de altă parte, Donald Trump a afirmat că, dacă ar ajunge la Casa Albă, probabil s-ar înţelege foarte bine cu preşedintele rus Vladimir Putin, el justificând această impresie prin faptul că nici liderului de la Kremlin 'nu-i place deloc de Obama'. 'Atât timp cât (Putin) atacă SI, sunt pentru bombardamentele ruse în Siria', a adăugat favoritul republicanilor pentru candidatura la preşedinţia SUA.

Sursa: AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.