Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump militează pentru un G7 lărgit

Agerpres
Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a declarat luni că doreşte să organizeze summitul G7 după alegerile prezidenţiale din Statele Unite din noiembrie, reafirmându-şi de asemenea intenţia de a include şi alţi lideri, relatează marţi France Presse, potrivit Agerpres.

"Sunt mult mai înclinat să o fac după alegeri", a declarat locatarul Casei Albe, a cărui ţară deţine preşedinţia rotativă a clubului celor mai industrializate şapte ţări de pe planetă (Marea Britanie, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi Statele Unite).

"Ar fi trebuit să o facem în septembrie", dar "i-am spus echipei mele ieri +de ce să nu o facem după alegeri+", pentru a avea "un pic mai mult timp să ne gândim la asta pentru că este foarte important", a adăugat el în cadrul conferinţei sale de presă zilnice consacrate epidemiei de coronavirus.

Preşedintele american dorea iniţial să organizeze un summit G7 în iunie la Washington, dar cancelarul german Angela Merkel a refuzat din cauza epidemiei.

Citește și: Vasile Blaga îi distruge visul lui Traian Băsescu: NU poate învia vechiul PDL

El a amânat apoi summitul până în septembrie, în speranţa de a-l face un simbol al revenirii la normalitate înainte de alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie.

În iunie, el şi-a exprimat de asemenea dorinţa de a invita şi alţi lideri, precum preşedintele rus Vladimir Putin, care a fost exclus în 2014 din ceea ce era atunci G8 pentru a fi anexat peninsula ucraineană Crimeea.

"Vom invita nişte persoane care nu sunt membre ale G7", a confirmat luni locatarul Casei Albe. "Unele dintre ele au fost deja de acord", a adăugat el, fără a oferi alte detalii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.