Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump nu glumește: Primul președinte de stat căruia îi cere să nu calce în SUA

Donald Trump nebun

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat joi, că omologul său mexican, Enrique Pena Nieto, ar trebui să-şi anuleze vizita la Washington dacă Mexicul refuză să plătească pentru construirea unui zid de-a lungul graniţei dintre cele două ţări, relatează Reuters.

'SUA au un deficit comercial cu Mexicul de 60 de miliarde de dolari. A fost o înţelegere unilaterală de la începutul NAFTA, fiind pierdute numeroase companii şi locuri de muncă. Dacă Mexicul nu doreşte să plătească pentru zidul care este foarte necesar, atunci ar fi mai bine să se anuleze viitoarea reuniune', a scris Donald Trump pe Twitter, scrie agerpres.ro.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Nutella e CANCERIGENĂ

Personalităţi ale opoziţiei mexicane i-au cerut miercuri preşedintelui Enrique Pena Nieto să îşi anuleze întâlnirea cu omologul său american, Donald Trump, care a semnat un ordin privind construcţia unui zid la frontiera dintre SUA şi Mexic, pentru a o opri pătrunderea imigranţilor ilegali pe teritoriul american.

Trump a semnat ordinul chiar în timp ce ministrul economiei şi şeful diplomaţiei mexicane se aflau la Washington, pentru a negocia întâlnirea dintre cei doi preşedinţi. Liderul de la Casa Albă a afirmat în repetate rânduri că Mexicul va suporta costul zidului. El şi-a anunţat deja, de duminică, intenţia de a renegocia tratatul trilateral de liber schimb în America de Nord (NAFTA), intrat în vigoare între Statele Unite, Canada şi Mexic în 1994.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.