Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump nu-l iartă pe McCain nici după moarte. Cum și-a sfidat liderul american consilierii de la Casa Albă, postând un mesaj pe Twitter

Donald Trump

Consilierii de la Casa Albă au redactat un comunicat pentru preşedintele american Donald Trump privind decesul senatorului John McCain, dar acesta nu a fost publicat, conform unei surse CNN.

Mai mulţi membri ai staff-ului de la Casa Albă au crezut că acest comunicat va fi publicat după decesul lui McCain, sâmbătă. Dar cum preşedintele Trump şi-a petrecut duminica la resortul său de golf din Virginia, comunicatul nu a mai fost publicat, conform sursei.

Nu au existat planuri pentru o apariţie televizată a lui Trump, procedura standard în astfel de circumstanţe.

Washington Post a informat că Trump nu a ascultat sfatul consilierilor săi privind comunicatul şi a preferat să posteze pe Twitter despre decesul lui McCain.

„Transmit simpatiile şi respectul meu pentru familia senatorului John McCain. Inimile şi rugăciunile noastre sunt cu voi”, a afirmat Trump pe Twitter, fără să menţioneze serviciul militar al lui McCain sau munca sa ca senator.

EXTRAVAGANȚĂ! Cât a costat meniul la nunta lui Dragnea Jr. - vol au vent cu păstrăv afumat, file de somon și vin de Porto

Washington Post, având ca surse mai mulţi actuali şi foşti consilieri de la Casa Albă, a informat că John Kelly, şeful staff-ului de la Casa Albă şi secretarul de presă Sarah Sanders au cerut emiterea unui comunicat oficial prin care McCain urma să fie numit „un erou” şi era lăudat pentru serviciul său militar.

Trump şi McCain au avut o relaţie tensionată, iar McCain a fost unul dintre cei mai duri critici din Partidul Republican ai preşedintelui.

După moartea lui McCain, mai mulţi membri ai administraţiei lui Trump, printre care şi ministrul Apărării, James Mattis, Secretarul de Stat, Mike Pompeo şi ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley, l-au lăudat pe McCain, serviciul său militar şi munca sa ca senator, în contrast cu răspunsul lui Trump.

De asemenea, soţia lui Trump, Melania şi vicepreşedintele Mike Pence l-au onorat pe McCain pe Twitter, mulţumindu-i pentru serviciul său militar şi prezentând condoleanţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.