Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump nu renunță la ideea denuclearizării Coreei de Nord - un nou apel către Kim Jong-un: 'Doar cei mai curajoși pot alege pacea'

www.realitatea.net
Donald Trump Kim Jong Un

Președintele american Donald Trump a declarat marți despre Coreea de Nord că este o țară plină de potențial, însă trebuie să fie denuclearizată, relatează site-ul postului CNN.

"Statele Unite știu că, în timp ce oricine poate provoca un război, doar cei mai curajoși pot alege pacea, iar pentru același motiv am adoptat o abordare diplomatică în ceea ce privește Peninsula Coreea", a declarat Donald Trump, conform Mediafax.

Călin Popescu Tăriceanu lansează o teorie INCENDIARĂ: jocul din culise care l-a scos din schemă

"I-am transmis lui Kim Jong-un că sunt de părere că, precum Iranul, țara sa este plină de potențial neexploatat. Pentru a realiza această presiune, Coreea de Nord trebuie să fie denuclearizată", a mai afirmat acesta.

Coreea de Nord a salutat, vineri, abordarea lui Donald Trump, care a pledat pentru o "nouă metodă" în negocierile cu Phenianul pe tema programului nuclear. "Aş vrea să salut decizia politică înţeleaptă a preşedintelui Donald Trump de a aborda relaţiile SUA-Coreea de Nord într-un mod mai practic, după ce persoana care crea probleme şi privea totul în mod anacronic a dispărut din Administraţia SUA", a declarat diplomatul nord-coreean Kim Myong Gil, referindu-se la John Bolton, fostul consilier prezidenţial american pentru Siguranţă Naţională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.