Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump nu se dezminte: China e vizată de ultima sa decizie

Donald Trump nebun

Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, îl va desemna pe guvernatorul statului Iowa, Terry Branstad, ambasador al SUA în China, post foarte expus dacă i se dă crezare tonului foarte dur adoptat în campanie de Trump la adresa Beijingului, informează AFP.

Potrivit echipei de tranziţie a lui Trump, citată de Reuters, Branstad a acceptat deja oferta de a deveni ambasadorul SUA în China, informează agerpres.ro.

Citește și: ȘOC la McDonald’s! S-au scumpit toate produsele: Iată noile prețuri

La rândul său, Beijingul l-a calificat pe Terry Branstad, 70 de ani, drept 'prieten vechi', în timpul unui briefing de presă cotidian al Ministerului său de Externe. 'Sperăm că el va putea contribui la dezvoltarea relaţiilor bilaterale', a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei chineze, Lu Kang. 'Suntem gata să lucrăm la ameliorarea relaţiilor bilaterale, indiferent ce persoană va prelua această funcţie', a adăugat el.

Guvernatorul de Iowa s-a întâlnit cu Trump marţi, însă a refuzat atunci să spună dacă preşedintele ales i-a oferit postul de ambasador la Beijing.

Citește și: Madonna ȘOCHEAZĂ din nou: Ce a putut să facă pe scenă / VIDEO HOT

Agenţia Bloomberg a anunţat prima această numire, marţi seara, citând surse anonime. Potrivit agenţiei, Branstad, care a mai fost guvernator al statului Iowa în perioada 1983-1999, l-a întâlnit prima dată pe preşedintele chinez Xi Jinping în 1985, când acesta nu era decât un oficial provincial în vizită în statul Iowa.

China este a doua piaţă de desfacere pentru acest stat din centrul SUA. Exporturile de aici, în mare parte cereale, s-au ridicat la circa 2,6 miliarde de dolari în 2015.

Citește și: GAFĂ de zile mari a unei prezentatoare: A rămas în sânii goi, în fața telespectatorilor / VIDEO NECENZURAT

Terry Branstad l-a susţinut pe Trump chiar de la începutul campaniei prezidenţiale, iar fiul său a fost ales şeful de campanie al lui Trump în acest stat-cheie.

Preşedintele ales Donald Trump, care a făcut campanie promiţând că va reînfiinţa locurile de muncă din fabrici în SUA, a atacat China pe toate planurile, acuzând-o în special că face o concurenţă lipsită de loialitate SUA. El a pus capăt, de asemenea, unei tradiţii diplomatice de 40 de ani a SUA, acceptând să discute cu preşedinta Taiwanului, convorbire aspru criticată de Beijing.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.